Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΕ Κυκλάδων: «Όχι στην υποβάθμιση της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Κυκλάδων»

texniki ypiresia perifereias 2
Newsroom
17/10/2022 12:37
 
 
 

Τη «βαθύτατη διαφωνία» τους για την επιχειρούμενη μεταφορά αρμοδιότητας δημοπράτησης του νέου Πολυχώρου Σύρου από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου εκφράζουν Σύλλογος Υπαλλήλων (πρώην) Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Νομού Κυκλάδων και το Τμήμα Κυκλάδων της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής.

Με σημερινή, κοινή τους ανακοίνωση, αναφέρονται στην «αιφνιδιαστική», όπως την χαρακτηρίζουν, εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Λεονταρίτη και του πρόσφατα τοποθετημένου Διευθυντή Τεχνικών Έργων Κυκλάδων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου προς το Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων να μεταφερθεί η αρμοδιότητα δημοπράτησης του Νέου Πολυχώρου στα Δωδεκάνησα.

Όπως υποστηρίζουν, «όλη η διαδικασία πραγματοποιήθηκε εν κρυπτώ και με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς προηγούμενη διαβούλευση», παρά το γεγονός ότι «στελέχη της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων, έχουν συμμετοχή και εμπειρία σε δημοπρατήσεις έργων αντίστοιχης μορφής».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων της ΠΕ Κυκλάδων και του Τμήματος Κυκλάδων της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής έχει ως εξής: 

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων (πρώην) Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Νομού Κυκλάδων και το Τμήμα Κυκλάδων της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής εκφράζουν την βαθύτατη διαφωνία τους για την αιφνιδιαστική εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Λεονταρίτη και του πρόσφατα τοποθετημένου Διευθυντή Τεχνικών Έργων Κυκλάδων της ΠΝΑ προς το Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων, για την δημοπράτηση του έργου «Ανέγερση κτιρίου Πολυχώρου ν. Σύρου» από τη ΔΤΕ Δωδεκανήσου.

Η εξέλιξη αυτή είναι σε αντίθεση με την δέσμευση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, ενώπιον όλων των στελεχών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων ότι δεν έχει σκοπό να μεταφέρει αρμοδιότητες των τεχνικών έργων των Κυκλάδων στα Δωδεκάνησα και ότι δεν θα προβεί σε καμία τέτοια ενέργεια χωρίς την προηγούμενη διαβούλευση. Αυτό όχι μόνο δεν τηρήθηκε, αλλά όλη η διαδικασία πραγματοποιήθηκε εν κρυπτώ και με συνοπτικές διαδικασίες, αφού ο κ. Λεονταρίτης εισηγήθηκε την Πέμπτη 13-10-2022 και ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων την Παρασκευή 14-10-2022 για να εξεταστεί ως θέμα εκτός ημερησίας διάταξης, στη Συνεδρίαση του Τεχνικού Συμβουλίου Δημοσίων Έργων της ΠΝΑ την Δευτέρα 17-10-2022 στις 09:00 π.μ.!!!! Η μεθόδευση αυτή γίνεται παρά την πρόθεση και την προσπάθεια των στελεχών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων να ανταπεξέλθουν στην υλοποίηση των έργων των Κυκλάδων, όπως είναι και η ανέγερση του νέου Πολυχώρου Σύρου και όπως έχει αποτυπωθεί και στο από 25-05-2022 Υπηρεσιακό τους Σημείωμα προς τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων.

Επιπρόσθετα να τονίσουμε ότι στελέχη της ΔΤΕ Κυκλάδων, έχουν συμμετοχή και εμπειρία σε δημοπρατήσεις έργων αντίστοιχης μορφής και αφετέρου θα προσθέσει πρόσθετη τεχνογνωσία στην Υπηρεσία, προς όφελος των πολιτών.

Δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα αν η απομάκρυνση της κ. Συμεοπούλου, από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων αλλά και από μέλος του Τεχνικού Συμβουλίου Δημοσίων Έργων τον προηγούμενο Μάιο, έγινε λόγω της αιτιολογημένης αντίρρησής της να εισηγηθεί τη μεταφορά της αρμοδιότητας δημοπράτησης του Νέου Πολυχώρου στα Δωδεκάνησα. Διότι όπως υποστήριζε η ίδια προς όλες τις κατευθύνσεις, τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων έχουν την γνώση και την εμπειρία να ανταπεξέλθουν στο έργο που επιτελούν και φυσικά και στις διαδικασίες του άρθρου 50 του Ν.4412/2016.

Η όλη διαδικασία εντάσσεται στην πολιτική της υποβάθμισης του ρόλου των δημόσιων τεχνικών υπηρεσιών από την περιφερειακή αρχή, μέσω της συγκέντρωσης αρμοδιοτήτων, κάτι που θα κληθούν να το πληρώσουν στο τέλος οι ίδιοι οι πολίτες. Το πρόσφατο παράδειγμα του ΦΟΣΔΑ Νοτίου Αιγαίου είναι χαρακτηριστικό, όπου διπλασιάστηκε η συνεισφορά του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης μέσα σε ένα χρόνο.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, σας καλούμε να μην συνηγορήσετε στην υποβάθμιση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων και να μην ψηφίσετε υπέρ της δημοπράτησης του έργου «Ανέγερση Πολυχώρου ν. Σύρου» από τη ΔΤΕ Δωδεκανήσου. Επιπρόσθετα ζητάμε να υπάρξει παρέμβαση εκπροσώπων των Συλλόγων μας, στη σημερινή Συνεδρίαση του Τεχνικού Συμβουλίου.

(Visited 105 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*