Αντιπαραθέσεων συνέχεια στο δημοτικό συμβούλιο… Εκ νέου κατατίθεται η πρόταση για χρηματοδότηση έργου που απορρίφθηκε

symvouloi mix 2
admin
30/08/2016 22:46
 
 
 

Προσφυγή στην απόρριψη από την  περιφέρεια για τη χρηματοδότηση του έργου «Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για την ορθολογική και αποδοτική διαχείριση του πόσιμου νερού του Τ/Δ του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων» θα καταθέσει ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου την Τρίτη το βράδυ.

Το θέμα ήρθε ως κατεπείγον, εκτός ημερήσιας διάταξης και συζητήθηκε παρουσία του ειδικού συμβούλου του δημάρχου Δημήτρη Τσούκλερη. Στην αρχή της συνεδρίασης μοιράστηκε στους επικεφαλής των παρατάξεων η σχετική μελέτη με τον Βασίλη Βρούτση από την παράταξη “Πολίτες για τα νησιά μας” να διαμαρτύρεται και να ζητά από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου την αναβολή της συζήτησης -για μια δυο ημέρες- προκειμένου να υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος να διαβάσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι τη μελέτη και να αποφασίσουν… αίτημα που δεν έγινε δεκτό αφού η πλειοψηφία υπερψήφισε το κατεπείγον της συζήτησης του θέματος. 
Το παραπάνω θέμα έχει προκαλέσει σειρά συζητήσεων και αντιπαραθέσεων από τη στιγμή που ο κ. Βρούτσης κατήγγειλε παραποίηση αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου που αναρτήθηκαν στο διαύγεια, οι οποίες συνεχίστηκαν και κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης…

“Ο φάκελος που είχατε καταθέσει για τη χρηματοδότηση του έργου ήταν ελλιπής και πρόχειρος… Ήταν ανυπόγραφα όλα τα έγγραφα και επιπλέον περιείχε και έγγραφα από το άλλο έργο για την αφαλάτωση” σημείωσε ο κ. Βρούτσης ενώ ο κ. Αντώνης Βασαλάκης επιτέθηκε στον Δημήτρη Τσούκλερη τον οποίο κάλεσε να ζητήσει συγνώμη από το σώμα για τους χειρισμούς του στο συγκεκριμένο θέμα, σημειώνοντας ότι εδώ και χρόνια πληρώνεται από το δήμο για να φέρνει προγράμματα και χρηματοδοτήσεις στα νησιά. 

“Πληρώνομαι 925 ευρώ το μήνα και έχω φέρει έργα εκατομμυρίων στο δήμο. Το συγκεκριμένο ήταν ένα πρόγραμμα που δεν είχε ώριμες μελέτες και σας το είχα γνωστοποιήσει αυτό” σημείωσε ο κ. Τσούκλερης. “Θα έπρεπε να ήσασταν έτοιμοι από πριν” επανέλαβε ο κ. Βασαλάκης με τον ειδικό σύμβουλο του δημάρχου να παραδέχεται ότι έγιναν λάθη, από κακή συνεννόηση.

Το λόγο πήρε ο πρόεδρος του σώματος Φώτης Μαυρομάτης, ο οποίος επανέλαβε ότι πράγματι υπήρξαν παραλείψεις τόσο από τον κ. Τσούκλερη όσο και την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου και σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται οι “Πολίτες για τα νησιά μας” αφού όπως σημείωσε: “Ξέρω ότι το ήθελαν κι εκείνοι αυτό το έργο”. “Πρέπει να τηρούμε τις διαδικασίες” τόνισε ο κ. Μαυρομάτης και επανέλαβε ότι πλέον για οποιοδήποτε θέμα που αφορά τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, δεν θα γίνεται τίποτα χωρίς να ενημερώνεται ο ίδιος. 

“Η ευθύνη σεν είναι δική σας κ. Τσούκλερη αλλά όσων επέτρεψαν να συμβούν όλα αυτά. Σήμερα ζητάτε να εγκρίνουμε μια μελέτη την ώρα ακριβώς που μας τη φέρνετε… Δε μας δίνετε χρόνο να τη μελετήσουμε και να κάνουμε και τις δικές μας προτάσεις. Είμαστε υπέρ του έργου, αλλά ψηφίζουμε “παρών” γιατί δεν έχουμε γνώση της μελέτης” σημείωσε ο κ. Βρούτσης εν μέσω αρνητικών σχολιασμών από δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, για τους οποίους λίγο νωρίτερα παρατήρησε ότι ψηφίζουν, “χωρίς να γνωρίζουν τι ψηφίζουν”… 
“Δεν θα μας πεις εσύ τι θα ψηφίζουμε… Γούστο μας” είπε ο Τοτόμης Πρωτονοτάριος και ο Νίκος Σέργης παρατήρησε ότι “δεν είναι εδώ δικαστήριο να μιλάτε οι δυο δικηγόροι μεταξύ σας… τελείωνε!”. 

Τελικά το θέμα πέρασε με τις ψήφους μόνο της πλειοψηφίας και όπως ειπώθηκε, την Τετάρτη το πρωί ο κ. Μανώλης Πολυκρέτης θα καταθέσει εκ νέου το φάκελο για τη χρηματοδότηση του έργου. 

(Visited 17 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*