Αντώνης Βασαλάκης: «Η δημοτική αρχή δεν θέλει τον κόσμο στις αίθουσες συνεδριάσεων»

vasalakis adonis 2
admin
20/10/2016 23:28
 
 
 

Να αποκτήσουν ουσιαστικό ρόλο οι διάφορες επιτροπές και να υπάρξει ενεργή συμμετοχή των πολιτών στα κοινά πρότεινε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πολίτες για τα Νησιά μας» και γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Αντώνης Βασαλάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Πόπη Αλιμπέρτη και την εκπομπή “Al-iberti News” του Aegean Voice 107.5.

Παρότι δεν είναι ο ίδιος μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης, έδωσε το παρών στην πρόσφατη συνεδρίαση, εφαρμόζοντας αυτό που διακηρύττουν οι «Πολίτες», ότι δηλαδή ο κόσμος θα πρέπει όχι μόνο να συμμετέχει, αλλά και να πιέζει τόσο την αντιπολίτευση, όσο και – κυρίως – τη δημοτική αρχή για απαντήσεις σε καίρια ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητας του, της ποιότητας ζωής του και της λειτουργίας του δήμου.
«Έχουμε θίξει ως παράταξη το θέμα των επιτροπών και τον τρόπο σύστασης τους […] Ζητείται από συγκεκριμένα άτομα να συμμετέχουν, κάποια εκ των οποίων συμμετέχουν αναγκαστικά […] Η δημοτική αρχή δεν θέλει τον κόσμο στις αίθουσες συνεδριάσεων, όμως ο κόσμος θα πρέπει να συμμετέχει και μπορεί να συμμετέχει. Οι επιτροπές και ο δήμος είναι το “σπίτι” μας» ανέφερε μεταξύ άλλων, ο κ. Βασαλάκης.

«ΧΥΤΑ με ημερομηνία λήξης» (;)
Ως «μια κοροϊδία» χαρακτήρισε ο κ. Βασαλάκης τη μελέτη με τίτλο «Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης των Αστικών Στερεών Αποβλήτων (Α.Σ.Α) Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων», υποστηρίζοντας ότι ο ΧΥΤΑ του νησιού θα έχει σύντομη «ημερομηνία λήξης», σε περίπτωση που δεν λειτουργήσει αποτελεσματικά η ανακύκλωση, από πλευράς Δήμου.
«Ο λαός της Νάξου αγκάλιασε την ανακύκλωση. Έχουμε τη γνώση και τη θέληση, γιατί υπάρχουν αυτές οι καθυστερήσεις;» αναρωτήθηκε και πρόσθεσε ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να αδειοδοτηθεί ένας συγκεκριμένος χώρος για να συγκεντρώνονται τα ανακυκλώσιμα υλικά.
Επιπλέον, εξέφρασε την άποψη ότι «η σύμβαση με το ΕΜΠ έχει πολλά προβλήματα και δεν έχει ικανοποιηθεί από την πλευρά του αναδόχου», ενώ επανέλαβε τη θέληση της παράταξης του να συνεργαστεί με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις του τόπου και την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, προκειμένου να καταρτιστεί «μια σοβαρή μελέτη» που θα λαμβάνει υπόψη τα δεδομένα της Νάξου.

«Κρατούνται δέσμιοι επιχειρηματίες και κάτοικοι»
Αναφερόμενος, τέλος, στο θέμα της παραλίας και των περγκολών, ο κ. Βασαλάκης εκτίμησε ότι αποτελεί ένα «πολυσύνθετο θέμα» και πρόσθεσε ότι και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να γίνει μια σοβαρή μελέτη, μιας και «η παραλία και οποιοσδήποτε δημόσιος χώρος ανήκει σε αυτόν που τον χρησιμοποιεί, δηλαδή στον κόσμο».
«Η νομιμοποίηση έχει συγκεκριμένες διαδικασίες, γιατί δεν τις αναζήτησαν έξι χρόνια τώρα; Γιατί δεν έγινε τίποτα ουσιαστικό για αυτό το θέμα; Όπως και για άλλα θέματα, κρατάμε τους επιχειρηματίες και τους κατοίκους δέσμιους» δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος των «Πολιτών».

(Visited 24 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*