Βασίλης Θεωνάς: «Η δημοτική αρχή δεν έχει όραμα»

theonas vasilis 1
admin
08/11/2016 11:28
 
 
 

Για τα «ναυάγια» του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων και της ανακύκλωσης στη Νάξο μίλησε ο Δρ. Φυσικής και περιβαλλοντολόγος, συντονιστής της δημοτικής κίνησης «Πολίτες για τα Νησιά μας» Βασίλης Θεωνάς κατά τη διάρκεια της εκπομπής “Al-iberti News” του Aegean Voice 107.5.

Όσον αφορά το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων, ο κ. Θεωνάς προχώρησε σε μια αναλυτική ιστορική αναδρομή των (άστοχων σε πολλές περιπτώσεις) ενεργειών στις οποίες προέβη ο δήμος, ενώ εξίσου επικριτικός ήταν και για την ανακύκλωση, επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αδειοδοτημένος κατάλληλος χώρος για τη συγκέντρωση και τη μεταφόρτωση ανακυκλώσιμων υλικών, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο ο ΧΥΤΑ πριν ακόμα αυτός λειτουργήσει!

fragma adeio 2

Η επάρκεια του νερού στη Νάξο και η ύδρευση ήταν ένα ακόμη θέμα που σχολίασε ο κ. Θεωνάς, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων, ότι οι δημότες θα έπρεπε να γνωρίζουν τις πηγές υδροληψίας, μέσω επίσημων ανακοινώσεων. Υποστήριξε, επίσης, η δημοτική αρχή δεν είχε και εξακολουθεί να μην έχει όραμα για το συγκεκριμένο θέμα, αφού δεν δρομολογεί μελέτες ώστε να βρίσκεται σε ετοιμότητα αξιοποίησης διαφόρων χρηματοδοτικών προγραμμάτων που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην υλοποίηση υποδομών. «Είναι θέμα οργάνωσης και προτεραιοτήτων […] Ο δήμος δεν έχει Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, το οποίο αποτελεί εργαλείο ιεράρχησης στόχων» σημείωσε.

limnodexameni adeia 1

Τέλος, για το φράγμα του Τσικαλαριού επισήμανε ότι πρόκειται για επιφανειακό ταμιευτήρα, γι’ αυτό και η δημοτική αρχή θα έπρεπε να στραφεί σε άλλες (εφικτές) λύσεις που θα αντιμετώπιζαν το πρόβλημα της λειψυδρίας μακροπρόθεσμα και κυρίως μόνιμα.

(Visited 199 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*