Εκπαιδευτικό ταξίδι των πρωτοετών της ΑΕΝ/ΣΥΡΟΥ με το “Blue Star Paros”

aen taksidi 1
admin
09/11/2016 11:53
 
 
 

Για 4η συνεχόμενη χρονιά, 33 σπουδαστές και σπουδάστριες του Α’ εξαμήνου της ΑΕΝ/ΣΥΡΟΥ συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό ταξίδι με το Ε/Γ-Ο/Γ Blue Star Paros, κατά την εκτέλεση του τακτικού δρομολογίου του από τη Σύρο προς Τήνο-Μύκονο και επιστροφή στη Σύρο.
Το ταξίδι οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των μαθημάτων Ναυτιλία, Ναυτική Τέχνη και Διαχείριση Στοιχείων Γέφυρας, με τη συνοδεία του αναπληρωτή διευθυντή της Σχολής και καθηγητή Αγγλικής Γλώσσας Γιώργου Δούναβη και του επιστημονικού συνεργάτη Ναυτικών Μαθημάτων Ιάκωβου Μουζάκη, Πλοιάρχου Α’ τάξεως Ε.Ν.

aen taksidi 2

aen taksidi 3
Κατά την διάρκεια του ταξιδιού, οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, οι οποίες περιηγήθηκαν στη γέφυρα, το κατάστρωμα και σε εσωτερικούς χώρους του πλοίου, υπό την επίβλεψη των αξιωματικών του, προκειμένου να ενημερωθούν γύρω από τα όργανα και τα συστήματα ναυσιπλοΐας, καθώς και τα συστήματα ασφαλείας και πυροπροστασίας. Στη γέφυρα έγιναν δεκτοί από τον πλοίαρχο του πλοίου Capt. Νίκο Γερακίτη και τους αξιωματικούς καταστρώματος, οι οποίοι μίλησαν στους σπουδαστές για το ναυτικό επάγγελμα, τα καθήκοντα των αξιωματικών καταστρώματος, καθώς και εκείνα των δοκίμων πλοιάρχων.

aen taksidi 5

aen taksidi 6

aen taksidi 7
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Διοικητής της ΑΕΝ/ΣΥΡΟΥ πλοίαρχος Λ.Σ. Νίκος Πολέμης, οι καθηγητές και οι σπουδαστές, ευχαριστούν θερμά την πλοιοκτήτρια εταιρεία Blue Star Ferries για την άμεση ανταπόκρισή της στο αίτημα πραγματοποίησης της εκπαιδευτικής επίσκεψης, όπως επίσης τον πλοίαρχο, τους αξιωματικούς και το πλήρωμα του Ε/Γ-Ο/Γ “Blue Star Paros” για την εξαιρετική φιλοξενία τους στους χώρους του πλοίου καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδιού. Επίσης, ευχαριστούν το λιμενικό πρακτορείο της Blue Star Ferries στη Σύρο, GAVIOTIS TRAVEL για την ουσιαστική συμβολή του στην πραγματοποίηση αυτής της εκπαιδευτικής επίσκεψης.

aen taksidi 8

aen taksidi 4

 

(Visited 287 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*