Στη Σαντορίνη πολυμελής αντιπροσωπεία Κινέζων αξιωματούχων

Newsroom
10/07/2023 17:00
 
 
 

 

Στο πλαίσιο της επανέναρξης των αφίξεων Κινέζων επισκεπτών στη Σαντορίνη και την υπόλοιπη Ελλάδα, αντιπροσωπεία του Τμήματος Πολιτισμού και Τουρισμού της κυβέρνησης της επαρχίας Shandong της Κίνας βρέθηκε στο Δημαρχείο της Σαντορίνης με θέμα τη συνεργασία στους δύο αυτούς τομείς.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο κ. Junhai Fu, υπεύθυνος πολιτισμού και τουρισμού της επαρχίας Shandong, τον οποίο συνόδευαν ο Διευθυντής του Τμήματος Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς κ. Pengxin Liu, ο αναπληρωτής Διευθυντής του Οικονομικού Τμήματος κ. Wei Wei Li, ο σύμβουλος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υπηρεσίας κ. Dapeng Zhao, ο αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Συναλλάγματος και Συνεργασίας κ. Yunpeng Sui και ο αναπληρωτής επιμελητής του Μουσείου Πολιτισμού Shandong κ. Qin Wang.

Την κινεζική αντιπροσωπεία υποδέχτηκε στον Δήμο Θήρας η αντιδήμαρχος κα Σοφία Κίτσου, η οποία μετέφερε τον χαιρετισμό του Δημάρχου Θήρας κ. Αντώνη Σιγάλα, ο οποίος απουσίαζε στην Αθήνα για τη συνεδρίαση της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου. Η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα με ανταλλαγή απόψεων για την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο μερών σε θέματα τουρισμού και πολιτισμού.

Η επαρχία Shandong της Κίνας αριθμεί 100.000.000 κατοίκους και έχει πλούσια πολιτιστική δράση στην περιοχή. Οι Κινέζοι αξιωματούχοι εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για τον ελληνικό πολιτισμό, καθώς και το ενδιαφέρον τους να υπάρξει στενή συνεργασία, ώστε οι κάτοικοι της επαρχίας Shandong να επισκεφτούν τη Σαντορίνη.

Από τη πλευρά της, η κα Κίτσου τους ενημέρωσε για τις αρχαιολογικές θέσεις των νησιών Σαντορίνης και Θηρασιάς, όπως επίσης για τα μουσεία και τα ψηφιακά εργαλεία που έχει δημιουργήσει ο Δήμος, όπως ο ψηφιακός πολιτιστικός ξεναγός σε τρεις γλώσσες, συμπεριλαμβανομένης και της κινεζικής, προς διευκόλυνση των επισκεπτών.

Η συνάντηση στο Δημαρχείο Θήρας ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων μεταξύ της αντιδημάρχου και του επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας, η οποία επισκέφθηκε επίσης, το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας, όπου ξεναγήθηκε από την αρχαιολόγο κα Μάγια Ευσταθίου.

Σε δελτίο Τύπου του Δήμου αναφέρεται σχετικά: «Η επίσκεψη των αξιωματούχων της επαρχίας Shandong αποδεικνύει το συνεχιζόμενο ενδιαφέρον και τον θαυμασμό των κατοίκων της για τον πολιτισμό της χώρας μας και ιδιαίτερα γι’ αυτόν της Σαντορίνης».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 48 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*