Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Σύρου: Εξωστρέφεια και συνέργειες

enosi toyristikon katalymaton 1
admin
01/12/2016 23:36
 
 
 

Σε Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού συμμετείχε τον Νοέμβριο η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Σύρου, στο πλαίσιο εδραίωσης νέων συνεργασιών για τα μέλη της, αλλά και προβολής του νησιού ως προορισμού με μοναδικά χαρακτηριστικά.
Έτσι, λοιπόν, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενόψει της νέας αεροπορικής διασύνδεσης της Σύρου με τη Θεσσαλονίκη, η Ένωση πήρε μέρος στην 32η Philoxenia στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια, βρέθηκε στο ετήσιο συνέδριο του ITTAA (The Israel Association of Travel Agencies and Consultants) – Έκθεση Τουριστικής Προβολής στην Αθήνα, στην 3η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Greek Tourism Expo και στην έκθεση 100{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} Hotel Show, επίσης στην Αθήνα.

enosi toyristikon katalymaton 3

Στοχευμένες επαφές και συναντήσεις
Κατά τη διάρκεια των παραπάνω εκθέσεων, πραγματοποιήθηκαν B2B συναντήσεις με δώδεκα καταξιωμένους Hosted Buyers από χώρες που ήδη έχουν δυναμική παρουσία στη Σύρο, οι οποίοι ενημερώθηκαν για την νέα ιστοσελίδα της Ένωσης (www.visitsyros.com) και τη δυνατότητα online κρατήσεων μέσω αυτής. Απώτερος στόχος των συναντήσεων ήταν μια μελλοντική συνεργασία των Hosted Buyers με τα μέλη της Ένωσης.
Επιπλέον, υπήρξε συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρείας Respond on Demand, βασική δραστηριότητα της οποίας είναι η διοργάνωση στοχευμένων B2B εκδηλώσεων σε οκτώ χώρες κάθε χρόνο, όπου Έλληνες επιχειρηματίες του τουρισμού συναντούν πιθανούς αγοραστές (travel agents, tour operators, events’ organizers) σε ένα αμιγώς επαγγελματικό περιβάλλον. Η Respond on Demand έχει διοργανώσει επιτυχημένες, ενημερωτικές ημερίδες για ξενοδόχους σε πολλά μέρη της Ελλάδας, καθώς και εκδηλώσεις προβολής ξενοδοχείων και τουριστικών προορισμών σε τουριστικούς πράκτορες στη Βουλγαρία, την Αυστρία, το Βέλγιο, την Ιταλία, την Τουρκία και την Ολλανδία, σε συνεργασία με τα κατά τόπους γραφεία του ΕΟΤ (όπου υπάρχουν).
Ακόμη, διερευνήθηκε η δυνατότητα συνεργασίας με τη Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ), σε σχετική συνάντηση που είχαν η πρόεδρος και ο ταμίας της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Σύρου κα Πάπιτση και κ. Κίκιλης με τον πρόεδρο της ΣΕΤΚΕ κ. Τοκούζη.

enosi toyristikon katalymaton 2
Συναντήσεις έγιναν και με τον ιδιοκτήτη της Webhotelier κ. Βίκτωρα Μάτσα, καθώς και με τον ιδιοκτήτη της αεροπορικής εταιρείας Sky Express κ. Γρύλλο και υψηλόβαθμα στελέχη της για της συνδιαμόρφωση ενός marketing plan για τον προορισμό της Σύρου με την αρωγή της Marketing Greece, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.
Αξίζει, επίσης, να αναφερθεί ότι το περίπτερο της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Σύρου επισκέφθηκαν, μεταξύ άλλων, η υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, συνοδευόμενη από τον Γ.Γ. του ΕΟΤ κ. Τρυφωνόπουλο.
«Ο δρόμος για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος στη Σύρο μας είναι δύσκολος και ανηφορικός. Τον ανεβαίνουμε σεμνά, υπεύθυνα και σταθερά. Το αποτέλεσμα θα μας ανταμείψει» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε δελτίο Τύπου της Ένωσης.

 

(Visited 17 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*