Φωτιά στον Ορκό Νάξου

fotia orkos
admin
03/12/2016 16:57
 
 
 

Φωτιά ξέσπασε στις 6:00 περίπου το απόγευμα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στην περιοχή του Ορκού (Μικρή Βίγλα) Νάξου.

Στο σημείο της πυρκαγιάς έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Νάξου με 2 οχήματα και 4 άτομα. Μέχρι στιγμής (18:40) δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά τα αίτια και η έκταση της πυρκαγιάς. Το καλό είναι ότι δεν πνέουν άνεμοι στην περιοχή αλλά το κακό ότι σε πολύ κοντινή απόσταση (80-100 μέτρων) βρίσκονται σπίτια που κατοικούνται κι ακόμα ότι η περιοχή είναι πλούσια σε βλάστηση…

19:08: Στο σημείο έχουν σπεύσει και μέλη του Συλλόγου Πολιχνίου Νάξου σε περίπτωση που χρειαστεί να προσφέρουν τη βοήθεια τους στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. 

19:18: Οι άνδρες της πυροσβεστικής επιχειρούν αυτή τη στιγμή στο σημείο της πυρκαγιάς -αν και η περιοχή είναι δύσβατη. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν υπάρχει κίνδυνος για τα σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή

19:41: Με την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής η φωτιά έχει περιοριστεί και είναι ζήτημα χρόνου να σβηστεί εντελώς

19:54: Η φωτιά χάρη στην άμεση και δυναμική παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, έσβησε. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς Πυρονόμο Αντώνη Βενιέρη, η φωτιά άφησε πίσω της καμένα 5-10 στρέμματα από βοσκοτόπια. Εικάζεται ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από βοσκό. 

 

 

(Visited 29 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*