VIDEO: Τα παιδιά του ΕΕΕΕΚ Νάξου ενημερώνουν για τα προβλήματα των ΑμεΑ (φώτος)

eeeek fylladia aegean 2
admin
05/12/2016 10:28
 
 
 

Το αναφαίρετο δικαίωμα τους να αντιμετωπίζονται ισότιμα και με σεβασμό διεκδικούν τα παιδιά του ΕΕΕΚΚ Νάξου…

Τα παιδιά, μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, βγήκαν στους δρόμους της Νάξου και μοίρασαν φυλλάδια, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία που γιορτάστηκε στις 3 Δεκεμβρίου, θέλοντας να ενημερώσουν τους συμπολίτες τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως ΑμεΑ, καθώς τα αυτονόητα και απλά – για εμάς – ζητήματα (όπως π.χ. η ομαλή πρόσβαση τους σε διάφορους χώρους) είναι για εκείνα ένα ακόμη εμπόδιο που πρέπει να ξεπεράσουν.

{youtube}xvpCTRrEiaw{/youtube}

Όπως ανέφερε ο διευθυντής του σχολείου Στράτος Φουτάκογλου στο naxostimes.gr τα παιδιά νωρίτερα το πρωί έπαιξαν μπάσκετ με τους μαθητές των δύο γειτονικών στο ΕΕΕΕΚ Γυμνασίων και το καταευχαριστήθηκαν. Ο κ. Φουτάκογλου μετέφερε το μήνυμα των εκπαιδευτικών και των μαθητών του σχολείου σημειώνοντας ότι η πρωτοβουλία αυτή σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες ούτως ώστε “να φτιάξουμε ένα νέο κόσμο πιο φιλικό στα ΑμεΑ, με μια κοινωνία που θα σέβεται όλους τους ανθρώπους και θα τους αντιμετωπίζει ισότιμα”.  

eeeek fylladia aegean 4

Η περιοδεία των παιδιών του ΕΕΕΕΚ Νάξου κατέληξε στον ραδιοφωνικό σταθμό Aegean Voice 107.5 όπου μέσω της εκπομπής της Πόπης Αλιμπέρτη “Al-iberti News” διατράνωσαν τη θέληση τους για μια ζωή, απαλλαγμένη από τον κοινωνικό αποκλεισμό και ζήτησαν μια πόλη φιλική και ίση προς όλους.

eeeek fylladia aegean 6

Επιπλέον, έκαναν γνωστό ότι στις 16, 17 και 18 Δεκεμβρίου θα κάνουν το καθιερωμένο, ετήσιο παζάρι τους στον χώρο του «Ακταίον», με δικές τους δημιουργίες, ενώ ευχήθηκαν με το δικό τoυς μοναδικό τρόπο, καλά Χριστούγεννα, με υγεία και ευτυχία για όλους.

eeeek fylladia aegean 1

eeeek fylladia aegean 3

eeeek fylladia aegean 5

eeeek basket 1

 

 

(Visited 31 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*