ΟΝΑΣ: Αλλαγή δράσης και ενεργή παρουσία

onas
admin
13/12/2016 10:35
 
 
 

Στην ενεργοποίηση και συσπείρωση όλων των υγιών δυνάμεων της Νάξου στοχεύει η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων (ΟΝΑΣ), ο πρόεδρος της οποίας Μάρκος Μαργαρίτης μίλησε σήμερα στην εκπομπή “Al-iberti News” του Aegean Voice 107.5.

«Άνεμος ανανέωσης» πνέει στην ΟΝΑΣ, που μέσω της τροποποίησης του καταστατικού της, θα αναπτύξει ένα ευέλικτο και μη συγκεντρωτικό μοντέλο δράσης, εναρμονισμένο με τις εξελίξεις και τις επιταγές της σύγχρονης εποχής. Αυτό που αποτελεί προτεραιότητα για τα μέλη του νέου Δ.Σ. της Ομοσπονδίας είναι να δραστηριοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι Ναξιώτες εντός και εκτός Νάξου, καθώς και όλοι οι σύλλογοι και οι φορείς του νησιού.

Πέντε ομάδες Εργασίας
Στο πλαίσιο αυτό, συστάθηκαν πέντε Ομάδες Εργασίας, καθεμιά με συγκεκριμένο αντικείμενο και σκοπό: α) τροποποίησης καταστατικού της ΟΝΑΣ (πρόεδρος Λεβογιάννης Νικόλαος του Εμμανουήλ), β) πολιτιστικών (πρόεδρος: Τσελέντης Χρήστος), γ) επιστημονική-προβλημάτων της Νάξου (πρόεδρος: Λεγάκης Ιωάννης), δ) εξωστρέφειας και δημοσίων σχέσεων (πρόεδρος: Παπαϊωάννου Ανδρέας) και ε) Ναξιακών (πρόεδρος: Μαργαρίτης Μάρκος (Πρόεδρος της Ο.ΝΑ.Σ., βάσει του άρθρου 17 του καταστατικού).
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, οι στόχοι της εκάστοτε ομάδας είναι οι εξής:
*Ομάδα Εργασίας τροποποίησης καταστατικού: «να τροποποιηθεί το καταστατικό, ώστε να γίνει σύγχρονο, να αποκτήσει ευελιξία και να προσαρμοστεί με βάση τις συνθήκες της σημερινής εποχής».
*Ομάδα Εργασίας πολιτιστικών: «η προβολή και η συνέχιση της σπουδαίας πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού και η πραγματοποίηση διαφόρων ειδών πολιτιστικών εκδηλώσεων». Ο κ. Μαργαρίτης έκανε γνωστό από την εκπομπή “Al-iberti News” ότι η Επιτροπή για τα πολιτιστικά έχει προτείνει τη διοργάνωση ετήσιας θερινής εκδήλωσης ανταλλαγής πολιτιστικών και λαογραφικών δεδομένων με άλλες περιοχές της χώρας μας, σε συνεργασία με τον δήμο και το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ. Απώτερος στόχος είναι αυτή η εκδήλωση να καταστεί θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού.
*Επιστημονική Ομάδα Εργασίας: «η ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Νάξος και να δοθούν, όπου αυτό είναι εφικτό, προτάσεις και κατευθύνσεις προς την επίλυσή τους, η συσπείρωση του επιστημονικού δυναμικού της Νάξου και η διοργάνωση επιστημονικών ημερίδων, σχετικών με ζητήματα που αφορούν στους Ναξιώτες της Αθήνας και της Νάξου. Τέλος, η συνέχιση μιας ακόμα σπουδαίας δράσης της Ομοσπονδίας, η οποία είναι η διοργάνωση του Πανναξιακού Επιστημονικού Συνεδρίου».
*Ομάδα Εργασίας Εξωστρέφειας και Δημοσίων Σχέσεων: «η συσπείρωση όλων των υγιών δυνάμεων του νησιού και των πολιτιστικών φορέων της Νάξου, εντός και εκτός του νησιού, οι οποίες θα προσπαθήσουν να υποστηρίξουν την αναβάθμιση των κοινωνικών δομών και των δομών που διέπουν την αγαστή συνεργασίας μεταξύ των πολιτιστικών φορέων. Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθούν επαφές της Ομοσπονδίας με τους Ναξιακούς Πολιτιστικούς Συλλόγους της Αθήνας, τους αντίστοιχους Πολιτιστικούς Συλλόγους της Νάξου, καθώς και με τους φορείς του νησιού (Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων του νησιού, επικοινωνία με τους φορείς ενημέρωσης του νησιού)».
*Ομάδα Εργασίας για τα Ναξιακα: «να συνεχίσει να εκδίδεται η επιστημονική επετηρίδα “Ναξιακά”, η οποία αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες δραστηριότητες της Ομοσπονδίας, καθώς παρέχει βήμα έκφρασης σε Ναξιώτες, και όχι μόνο, επιστήμονες, προκειμένου να δημοσιεύσουν την πρωτότυπη έρευνά τους, η οποία έχει αντικείμενο θέματα που αφορούν στη Νάξο».
Οι ομάδες εργασίας (οι οποίες στελεχώνονται από μέλη του Δ.Σ. της ΟΝΑΣ, αλλά και μέλη όλων των ναξιακών πολιτιστικών συλλόγων της Αττικής, καθώς και εξειδικευμένους, για την εκάστοτε ομάδας, Ναξιώτες, ούτως ώστε «να είναι πιο αποδοτικό το αποτέλεσμα», όπως είπε ο κ. Μαργαρίτης) εισηγούνται στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, το οποίο αποφασίζει για την υλοποίηση των τελικών δράσεων.
Ο κ. Μαργαρίτης δεν παρέλειψε, επίσης, να τονίσει ότι η ΟΝΑΣ έχει ανοίξει δίαυλους επικοινωνίας με όλους ανεξαιρέτως, ακόμη και τους δημοσιογράφους της Νάξου, προκειμένου να έχει μια σφαιρική και πολύπλευρη ενημέρωση για όλα τα ζητήματα και τα προβλήματα του νησιού, αφού εξήγησε ότι «η ΟΝΑΣ η ίδια δεν δίνει λύσεις, αλλά μπορεί να προτείνει λύσεις και να πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση».

Στο μικροσκόπιο της ΟΝΑΣ σημαντικά θέματα της Νάξου
Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση της ΟΝΑΣ, με τα εξής θέματα στην ημερήσια διάταξη: Απολογισμός δράσης Δ.Σ. (22-6-2016 έως 31-10-16), Οικονομικός Απολογισμός Δ.Σ. (22-6-2016 έως 31-10-16), Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής (22-6-2016 έως 31-10-16), Προγραμματισμός δράσης 2017, Οικονομικός προϋπολογισμός 2017.
Ο διοικητικός απολογισμός, ο οικονομικός απολογισμός, ο προγραμματισμός δράσης και ο οικονομικός προϋπολογισμός ψηφίστηκαν ομόφωνα από το Σώμα.
Επιπλέον, δόθηκαν προτάσεις από μέλη του Δ.Σ. και μέλη της Γενικής Συνέλευσης, ως θέματα με τα οποία δύναται να ασχοληθεί η Ομοσπονδία.
Τα θέματα, που καταγράφηκαν με τη μορφή ψηφίσματος, είναι θέματα σημαντικά που απασχολούν έντονα την τοπική κοινωνία της Νάξου εδώ και χρόνια, όπως π.χ. το ΚΕΓΕ, η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου, το φράγμα του Τσικαλαριού, το σμυριδικό, θέματα υποδομών κλπ.
Δείτε αναλυτικά το ψήφισμα εδώ

(Visited 69 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*