Νάξος: Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την κατασκευή της νέας μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων (Μ.Ε.Α.)

Newsroom
13/11/2023 16:20
 
 
 

 

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το έργο για τη νέα μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων (Μ.Ε.Α.) της Νάξου, καθώς προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την κατασκευή της, ο οποίος διεξάγεται από τον ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής ενδιαφέροντος έχει οριστεί για τις 18 Δεκεμβρίου 2023 και η αποσφράγιση των προσφορών για τις 21 Δεκεμβρίου 2023.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 19,76 εκατ. ευρώ (μαζί με τον ΦΠΑ), ενώ κύριος του έργου είναι ο ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου και Φορέας κατασκευής και υλοποίησης είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, βάσει Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ των δύο φορέων.

Αποτελεί δε, περιβαλλοντικό έργο, με στόχο την ορθολογικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος διαχείρισης και επεξεργασίας των απορριμμάτων στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σύμφωνα με τον Περιφερειακό και Εθνικό σχεδιασμό.

Το έργο αφορά την κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων (Μ.Ε.Α.) για την επεξεργασία με μηχανική διαλογή και κομποστοποίηση 5.300 τν/έτος υπολειμματικών σύμμεικτων από τη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες καθώς και την κομποστοποίηση σε διακριτή γραμμή 850 τν/έτος χωριστά συλλεγόντων βιοαποβλήτων (τροφίμων και πρασίνων-κλαδεμάτων) από τη νήσο Νάξο.

Το έργο θα χωροθετηθεί εντός του οικοπέδου του υφιστάμενου ΧΥΤΑ Νάξου, συνολικής έκτασης 170.000 m2 περίπου.

Μετά την έναρξη λειτουργίας της Μονάδας ο ΧΥΤΑ θα μετατραπεί σε ΧΥΤ Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) για τη διάθεση υπολειμματικών απορριμμάτων.

Να σημειωθεί ότι η σύμβαση περιλαμβάνει και την λειτουργία του έργου για έξι (6) έτη.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 935 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*