Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου: Ριζοσπαστικές απόψεις για το κυκλοφοριακό

paralia naxou aytokinita
admin
05/01/2017 12:55
 
 
 

Τη δημιουργία νέου λιμανιού και την πεζοδρόμηση του κέντρου της πόλης καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου προτείνει, μεταξύ άλλων, ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου, στο πλαίσιο κατάθεσης απόψεων για την κυκλοφοριακή ρύθμιση στη χερσαία ζώνη λιμένα Νάξου.
Απαντώντας σε σχετικό έγγραφο του λιμενάρχη Νάξου, ο Σύλλογος επανέλαβε την πάγια (και ήδη από το παρελθόν εκπεφρασμένη) άποψη του περί πεζοδρόμησης του κέντρου της πόλης και της χερσαίας ζώνης του λιμανιού όλο τον χρόνο, γεγονός που – όπως υποστήριξε – «θα τονώσει κατά πολύ την εμπορική κίνηση».
Επιπλέον, ο Σύλλογος τονίζει ότι θα πρέπει να αποτραπεί οποιαδήποτε επέμβαση στην κυκλοφορία, τόσο εντός της πόλης, όσο και στη χερσαία ζώνη του λιμανιού, καθώς θα δημιουργηθούν επιπλέον «τεράστια και δυσεπίλυτα» προβλήματα. Αντίθετα, θα πρέπει οι όποιες κινήσεις να γίνουν, αφού ολοκληρωθεί η συγκοινωνιακή μελέτη, καθώς και το master plan του λιμανιού, το οποίο θα προτείνει ολοκληρωμένες και συμβατές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Παρόλα αυτά, μόνη και οριστική λύση – σύμφωνα με τον Σύλλογο – παραμένει η δημιουργία νέου λιμανιού σε διαφορετικό χώρο και η μετατροπή του υπάρχοντος σε μαρίνα τουριστικών σκαφών, προτείνοντας προς το Λιμενικό Ταμείο να προκηρύξει άμεσα την προμελέτη χωροθέτησης νέου λιμανιού.
Επιπλέον, δεν παραλείπει να ζητήσει την όσο το δυνατόν συντομότερη ολοκλήρωση και εφαρμογή της μελέτης της χερσαίας ζώνης που, εκτός των άλλων, «θα νομιμοποιήσει και την παράνομη επέκταση της δεκαετίας του ’80 και όλων των μετέπειτα έργων που έχει επιφέρει τεράστιο κόστος στους επαγγελματίες».
Σημειώνεται ότι οι απόψεις του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου κοινοποιήθηκαν και στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, τον Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης Νάξου, το Α.Τ. Νάξου, τον κ. Ρεφενέ Νικόλαο (Zas Travel), τον κ. Δενδρινό Δημήτριο (Passenger Tours), τον κ. Βαλληνδρά Βασίλειο (Naxos Tours), το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Νάξου, την Υ.ΝΑ.Ν.Π/6η ΠΕΔΙΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και τα Μ.Μ.Ε.

(Visited 26 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*