Βαγγέλης Παντελιάς: «Εμένα με ενδιαφέρει να είναι όλα σωστά και στο φως»

pantelias
admin
01/02/2017 14:05
 
 
 

Την πρώτη του συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό έδωσε σήμερα το πρωί στον Aegean Voice 107.5 ο επί 2 ½ χρόνια πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Βαγγέλης Παντελιάς.
Ο κ. Παντελιάς μίλησε στην Πόπη Αλιμπέρτη και την εκπομπή “Al-iberti News” για τις αρμοδιότητες της Επιχείρησης και τις δομές που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της (όπως π.χ. το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», το ΚΔΑΠ, το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων κλπ.). Επιπλέον, έκανε γνωστό ότι το επόμενο διάστημα θα προκηρυχθούν έξι θέσεις μέσω ΑΣΕΠ για την στελέχωση μιας καινούριας δομής στη Νάξο που θα αφορά στα άτομα με ειδικές ανάγκες, το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ. Επίσης, η Κοινωφελής Επιχείρηση θα προμηθευτεί και ένα ειδικό όχημα για τη μετακίνηση ΑμΕΑ, αλλά και ηλικιωμένων ατόμων που χρήζουν τέτοιας ανάγκης.
Ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης εξήρε τις υπηρεσίες που παράσχουν οι έξι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» (τέσσερις στον δήμο Νάξου και δύο στον πρώην δήμο Δρυμαλίας), οι οποίοι προσφέρουν «τεράστιο έργο», ειδικά σε κάποιες περιπτώσεις όπως αυτές των άτεκνων ηλικιωμένων, χωρίς να παραλείψει να τονίσει ότι οι ανάγκες στον τομέα κοινωνικής πρόνοιας συνεχώς αυξάνονται, λόγω και της οικονομικής κρίσης.
Το κεντρικό κράτος, αλλά και ο δήμος χρηματοδοτεί τις δομές της Κοινωφελούς Επιχείρησης (σ.σ. η ετήσια χρηματοδότηση από τον δήμο φτάνει τα 150.000 ευρώ), η οποία απασχολεί μέχρι στιγμής απασχολεί 13 άτομα, ωστόσο – όπως επισήμανε στη συνέχεια ο κ. Παντελιάς – χρειάζεται η περαιτέρω στελέχωση της με περισσότερα άτομα, όπως π.χ. με μαέστρο για τη Φιλαρμονική του δήμου.
Ο πρόεδρος της Επιχείρησης μίλησε, ακόμη, για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, τονίζοντας ότι η διανομή των τροφίμων και των ειδών καθαριότητας γίνεται αυστηρά βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, ενώ αναφέρθηκε και στη χρηματοδότηση του καρναβαλιού. Το ποσό της συγκεκριμένης χρηματοδότησης δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη, αλλά θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των εκδηλώσεων που θα προγραμματιστούν. «Για να πετύχει ένα καρναβάλι, χρειάζονται πολύς κόσμος για να το πλαισιώσει, γιατί είναι μια διαφήμιση για το νησί […] Πιστεύω ότι θα το πετύχουμε και φέτος» σημείωσε ο κ. Παντελιάς.
«Εμένα με ενδιαφέρει να είναι όλα σωστά και στο φως. Είμαστε όλοι περαστικοί από αυτά τα πράγματα» επισήμανε σε άλλο σημείο της συνέντευξης του, αναφερόμενος στην καλή συνεργασία που έχει και με στελέχη της μειοψηφίας.

(Visited 154 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*