Κατοχύρωση της νησιωτικότητας και ανάδειξη των προβλημάτων της Περιφέρειας στη συνάντηση Χατζημάρκου-Πλακιωτάκη

xatzimarkos plakiotakis
admin
03/02/2017 17:56
 
 
 

«Τα περισσότερα, αν όχι όλα τα προβλήματα των νησιών, είτε δεν θα υπήρχαν, είτε θα είχαν επιλυθεί, αν η νησιωτικότητα είχε αναγνωριστεί στην πράξη, με τη δημιουργία ίσων ευκαιριών μεταξύ νησιωτικής και ηπειρωτικής χώρας» δήλωσε ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος στη συνάντηση που είχε σήμερα με τον τέως πρόεδρο της ΝΔ και νυν τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του κόμματος Γιάννη Πλακιωτάκη, στον οποίο έθεσε την ανάγκη θεσμικής κατοχύρωσης της νησιωτικότητας.

Ο κ. Πλακιωτάκης (που βρίσκεται στη Ρόδο στο πλαίσιο κομματικής εκδήλωσης και συνοδευόταν από τον βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Κόνσολα, τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου κ. Μπακίρη, τον τέως βουλευτή κ. Παππά και τους πρώην βουλευτές κα Ιατρίδη και κ. Χρύση) ενημερώθηκε για τα σημαντικά θέματα και τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, σε μια περίπλοκη συγκυρία που έχει διαμορφώσει ένα δύσκολο περιβάλλον. Ειδικότερα, ο κ. Χατζημάρκος αναφέρθηκε στην ελλιπή χρηματοδότηση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, στην εξαίρεση της Ρόδου, της Καρπάθου και των νησιών των Κυκλάδων από την αναστολή αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ, στο ισχυρό πλήγμα που δέχθηκε η ανταγωνιστικότητα των νησιών λόγω αυτής της αύξησης και στις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη στήριξη του τουρισμού
Αναδεικνύοντας το ζήτημα της νησιωτικότητας, ο περιφερειάρχης ζήτησε από τον κ. Πλακιωτάκη (με την ιδιότητα του ως τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της ΝΔ) να συνδράμει τις προσπάθειες που καταβάλλει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για να επιτύχει δεσμευτικά την κατοχύρωση νησιωτικών πολιτικών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς επίσης και στον αγώνα που δίνει για να επιτύχει την άρση της στατιστικής στρέβλωσης που κατατάσσει το Νότιο Αιγαίο στις πλέον ανεπτυγμένες Περιφέρειες της Ευρώπης, κατάταξη που δεν ανταποκρίνεται στην κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα των νησιών, ενώ τους στερεί πόρους και ευκαιρίες.

(Visited 33 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*