Αθρόα η συμμετοχή στην εκδήλωση κοπής πίτας του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου

syllogos filotiton pita 2017
admin
09/02/2017 11:15
 
 
 

Μια επιτυχημένη εκδήλωση κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας διοργάνωσε, για ακόμη μια χρονιά, ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου, ο οποίος τη συνδύασε και με τη βράβευση των επιτυχόντων νέων του χωριού σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης, αλλά και πλήθος κόσμου βρέθηκαν στο Αμφιθέατρο «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, όπου τους καλωσόρισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αντώνης Τζιώτης και τους ευχήθηκε υγεία, ευτυχία, πρόοδο και μια καλύτερη χρονιά για όλους και την Ελλάδα γενικότερα. Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε η Γενική Γραμματέας, καθηγήτρια Χάιδω Μουστάκη, η οποία παρουσίασε τα πεπραγμένα του Συλλόγου.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στους παριστάμενους, εκτός από την πίτα, μοιράστηκε και CD που περιλάμβανε 365 φωτογραφίες (μια για κάθε μέρα του χρόνου) από αγαπημένα τοπία του Φιλωτίου. Οι φωτογραφίες προβλήθηκαν και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Το φλουρί της πίτας κέρδισε ο μικρός Ηλίας Ιωάννου Λιόφαγος, με δώρο ένα ταξίδι για 2 άτομα στη Νάξο (μετ’ επιστροφής).
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Πρωτοπρεσβύτερος και Αρχιερατικός Επόπτης της νήσου Νάξου Ιωάννης Μανιός (που διάβασε το χαιρετιστήριο μήνυμα του Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικου) και ο αιδεσιμότατος Χρήστος Λογαράς, ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ και τομεάρχης Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο βουλευτής Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Θεωνάς, ο πρώην υπουργός Γιώργος Ανωμερίτης, ο πρώην βουλευτής Μανώλης Γλέζος, ο τέως πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Απόστολος Κακλαμάνης, ο πολιτευτής Κυκλάδων, διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθηνών και γραμματέας του Τομέα Πολιτικής Νησιωτικών Χώρων του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Βλασερός, η πολιτευτής Κυκλάδων της ΝΔ Κατερίνα Μονογυιού, η πρόεδρος της Α’ Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων, δικηγόρος Έλενα Αναστασίου, ο δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος και ο πρώην Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δερεδίνης Βασίλειος, ο πρώην αντιδήμαρχος Γαλατσίου Μάνος Ελευθερίου, ο οικονομολόγος και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Νίκος Μαϊτός, ο τοπικός σύμβουλος Φιλωτίου και πρώην δήμαρχος Δρυμαλίας Νικόλας Βασιλάκης, η δημοτική σύμβουλος του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη Άννα Λιανοπούλου, ο ακαδημαϊκός Στέφανος Ήμελλος, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννης Προμπονάς, ο καθηγητής της Εθνικής Σχολής Σωματικής Αγωγής Σταύρος Σπηλιάκος, ο δημοσιογράφος του Aegean Voice Μάριος Κωνσταντινίδης.
Την Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων εκπροσώπησαν ο Α’ Αντιπρόεδρος Μανώλης Καλαϊτζής, η Γενική Γραμματέας Ευανθία Ζιούλη και η πρώην αντιπρόεδρος Κατερίνα Τσάφου. Τον Απεραθίτικο Σύλλογο οι Σοφία Γρατσία – Χατζούδη (πρόεδρος), Μαρία Μπακάλου (γεν. γραμματέας), Πέτρος Πρωτόπαππας (ταμίας) καθώς και τα πρώην μέλη του Δ.Σ. Μανώλης Χατζηπέτρος και Μανώλης Τουμπακάρης. Τον Σύλλογο Κορωνίδας ο πρόεδρος Μανώλης Μουστάκας, τον Σύλλογο Κορώνου ο πρόεδρος Γιώργος Κουφόπουλος. Τον Σύλλογο Δαμαριωνιτών ο πρόεδρος Μιχάλης Δέτσης, η αντιπρόεδρος Συριανού-Πετροπούλου Στέλλα, ο ταμίας Μαν. Καλαϊτζής και το μέλος Μανώλης Σέρβος. Τον Σύλλογο Σκαδιωτών – Μεσωτών ο πρόεδρος Ανδρέας Παπαϊωάννου. Τον Σύλλογο Σαγκριωτών ο πρόεδρος Κώστας Βερνίκος. Τον Σύλλογο Δανακιωτών η πρόεδρος Μαρία Βάσιλα. Τον Σύλλογο Ναξίων Αγίων Αναργύρων η Ελένη Γιακουμή. Τον Σύλλογο Βουρλιωτών Μικράς Ασίας ο πρόεδρος Φώτης Καραλής. Τον Σύλλογο Δαμαλιωτών η γεν. γραμματέας Ευανθία Ζιούλη.
Την Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών εκπροσώπησε ο ιατρός καθηγητής Δημήτριος Στυλ. Κορρές, ενώ εκ μέρους της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου παρέστησαν ο αντιπρόεδρος Αντώνης Χωριανόπουλος και ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΑΣ και επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Απολλωνιατών Νάξου και ο Γ.Γ. και πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Κορωνιδιατών Αντώνης Παπακωνσταντής. Επίσης, έδωσαν το παρών ο πρόεδρος του Αθηναϊκού Κέντρου Κατάρτισης και Εκπαίδευσης «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ», σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Μιχάλης Καλατζόπουλος.
Χαιρετιστήρια μηνύματα έστειλαν οι βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιος και Αντώνης Συρίγος, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, η αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Αθηναίων Εύα Κοντοσταθάκου, ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και έπαρχος Νάξου Γιάννης . Μαργαρίτης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φιλωτίου Βασίλειος Κρασσάς, ο πρόεδρος Στέφανος Τσάφος και η γενική γραμματέας Στέλλα Μαϊτού του Αθλητικού και Μορφωτικού Συλλόγου Φιλωτίου και η οικογένεια Μιχαήλ Β. Κατσάνη, από την Νάξο.
Ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου ευχαρίστησε τους Γιάννη Πρεβενιό και Σ. Δελλαμάνη για την προβολή της εκδήλωσης, τον φωτογράφο του Συλλόγου Γιάννη Αγγελάκη και την κ. Όλγα Ημέλου (του Ημεολιου, μητέρα του αντιπροέδρου Δημήτρη Ημέλου) για την πολύ ωραία πίτα που έφτιαξε δωρεά για τον Σύλλογο.
Τέλος, η κ. Μαρία Δημ. Γρατσία και τα τέκνα της Γιάγκος και Νίκος πρόσφεραν στον Σύλλογο Φιλωτιτών Νάξου το ποσό των 200 ευρώ στη μνήμη του αλησμόνητου συζύγου και πατέρα των Δημητρού του Γιάγκου. Το Δ.Σ. του Συλλόγου τους ευχαριστεί θερμά.

(Visited 140 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*