Γιώργος Χατζημάρκος: «Χρωστάμε στα παιδιά μας να απαλλαγούμε από τα φαντάσματα του παρελθόντος» (video)

egkainia xyta naxou 72
admin
09/02/2017 23:40
 
 
 

Αποφασισμένος να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες του παρελθόντος και να κλείσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας όσους «σκελετούς» εξακολουθούν να στοιχειώνουν το μέλλον των νησιών, εμφανίστηκε ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Νάξο, επ’ ευκαιρία των εγκαινίων του ΧΥΤΑ του νησιού.

Ο κ. Χατζημάρκος αναφέρθηκε στον περιφερειακό σχεδιασμό για τα στερεά απόβλητα και επικεντρώθηκε στο έργο του ΧΥΤΑ Νάξου, υποστηρίζοντας ότι το επόμενο μεγάλο (και δύσκολο) στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί είναι αυτό της ανακύκλωσης, το οποίο σχετίζεται άμεσα με την παιδεία και την αλλαγή νοοτροπίας των τοπικών κοινωνιών.
Μίλησε ακόμη για τα έργα που πρόκειται να υλοποιηθούν στη Νάξο (με πόρους από το νέο ΕΣΠΑ) και εξέφρασε την άποψη ότι το νησί μπορεί να υπηρετήσει με άνεση το τρίπτυχο «πολιτισμός – τουρισμός – πρωτογενής τομέας». Μάλιστα, όσον αφορά στον τουρισμό, ο περιφερειάρχης έκανε λόγο για εξαιρετικά μηνύματα από το εξωτερικό για το 2017, αν βέβαια – όπως είπε – δεν μεσολαβήσουν εξελίξεις στο εσωτερικό ή στο διεθνές σκηνικό.
«Στόχος μας είναι να δώσουμε σε αυτή την κοινωνία που υποφέρει από τις επιπτώσεις της κρίσης λίγο χαμόγελο που το αξίζει. Και αυτό το κάνουμε με σχέδιο, με υπευθυνότητα, υπηρετώντας στην πράξη αρχές δημοκρατίας, με έναν πολύ ανοιχτό τρόπο και πρόσβαση στην κοινωνία […] Στην πιο δύσκολη περίοδο, με τους λιγότερους οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους και με το πιο δύσκολο διοικητικό και πολιτικό περιβάλλον, μπορείς να φέρεις αποτελέσματα, αν ξέρεις πού να πας, αν ξέρεις πώς να πας και αν έχεις καθαρό μυαλό» κατέληξε ο κ. Χατζημάρκος.
Στη συνέχεια, ο περιφερειάρχης δέχθηκε ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους, οι οποίες εστιάστηκαν κυρίως στη διαχείριση των απορριμμάτων σε επίπεδο Νάξου. «Δεν κλείσαμε περιβαλλοντικά στη Νάξο. Παραλάβαμε ένα βουνό εκκρεμότητες και σήμερα έχουμε έναν μονοψήφιο αριθμό. Τάξη και νοικοκυριό παντού» ανέφερε μεταξύ άλλων στις απαντήσεις του ο κ. Χατζημάρκος.
Τέλος, μετά από σχετική ερώτηση, επιτέθηκε για ακόμη μια φορά στον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τη στάση που κρατά, όσον αφορά στην υλοποίηση των υδατοδρομίων, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο εγχείρημα είναι απαραίτητο για όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, είτε είναι μικρά, είτε είναι μεγάλα.

{youtube}_wIDn-UnueM{/youtube}

(Visited 16 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*