Στον υπουργό Εσωτερικών το Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας – Ξανά στο προσκήνιο η νησιωτικότητα

xatzimarkos skoyrletis enpe
admin
13/02/2017 14:41
 
 
 

Τα θεσμικά και οικονομικά ζητήματα αιχμής που βρίσκονται σε εκκρεμότητα (όπως η υποστελέχωση, η υποχρηματοδότηση και η μεταρρύθμιση στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην κατεύθυνση μετεξέλιξής της σε Περιφερειακή Διακυβέρνηση) ήταν τα θέματα που έθεσαν οι περιφερειάρχες στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα το μεσημέρι.
Στη δεύτερη αυτή συνάντηση με τον κ. Σκουρλέτη – που πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα της ΕΝΠΕ, καθώς δεν υπήρξε καμία θετική εξέλιξη στα θέματα που εξαρχής του είχαν τεθεί – συμμετείχε και ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος επανέλαβε στον υπουργό Εσωτερικών την ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης της διαδικασίας προκήρυξης των 41 θέσεων που έχουν εγκριθεί για την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, παρότι η τελευταία έχει ζητήσει 245 θέσεις. Επίσης, ο κ. Χατζημάρκος επανέφερε και το θέμα της νησιωτικότητας, ζητώντας να ληφθεί υπόψιν στον συνολικό σχεδιασμό και τις πολιτικές του υπουργείου Εσωτερικών, όπως π.χ. στο επικείμενο «πολυνομοσχέδιο».

Ειδική σύσκεψη για τη νησιωτικότητα
Στη σημερινή συνάντηση συμφωνήθηκε η συνεργασία των τριών νησιωτικών Περιφερειών, Νοτίου και Βορείου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων με το υπουργείο Εσωτερικών για θέματα νησιωτικότητας.
Ειδικότερα, συμφωνήθηκε να γίνει το προσεχές διάστημα ειδική σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών με τους περιφερειάρχες Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων, προκειμένου οι προτάσεις που αφορούν τη νησιωτικότητα να συμπεριληφθούν στο θεσμικό πλαίσιο του υπουργείου.
Παράλληλα, η ΕΝΠΕ ζήτησε επίσημη ενημέρωση για το λεγόμενο «πολυνομοσχέδιο» του υπουργείου Εσωτερικών για τους ΟΤΑ, το οποίο παρότι έχει εξαγγελθεί εδώ και πάνω από ένα χρόνο, δεν έχει έλθει ακόμη στη Βουλή. Ο κ. Σκουρλέτης ενημέρωσε τους περιφερειάρχες ότι τόσο το πολυνομοσχέδιο «σκούπα», όσο και η μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» θα έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος του τρέχοντος μηνός.

(Visited 15 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*