Νάξος: Ξεκίνησε και πάλι το έργο αποκατάστασης του κρηπιδώματος στη Μυρτιδιώτισσα

Newsroom
09/04/2024 23:03
 
 
 

 

Μετά από διακοπή για περισσότερες από 15 ημέρες το έργο αποκατάστασης του κρηπιδώματος στη Μυρτιδιώτισσα (αλιευτικό καταφύγιο) της Χώρας Νάξου ξεκίνησε και πάλι την Τρίτη 9 Απριλίου το πρωί.

Όπως γνωρίζουμε, οι εργασίες είχαν διακοπεί λόγω παρέμβασης της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, εξαιτίας της ανεύρεσης αρχαίων αντικειμένων. Μετά τις απαραίτητες έρευνες από εξειδικευμένη ομάδα δυτών ανασύρθηκαν αρκετά αρχαία αντικείμενα, με σημαντικότερο έναν μεγάλο κίονα.

Μετά από έρευνες αρκετών ημερών και αφού διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχουν άλλα αρχαία αντικείμενα, το έργο ξεκίνησε και πάλι με την ελπίδα να ολοκληρωθεί ένα μεγάλο μέρος του πριν τον Ιούνιο.
Αναλυτικές πληροφορίες για το έργο έδωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Aegean Voice ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Νάξου Στέλιος Μαυρογιαννόπουλος.

Να σημειωθεί ότι το έργο περιλαμβάνει την καθαίρεση του υφιστάμενου και την κατασκευή νέου κρηπιδώματος, συνολικού μήκους 148 μέτρων.

Επιπλέον, προβλέπεται η πλακόστρωση του δαπέδου, η κατασκευή ενός καναλιού για τη διέλευση δικτύων Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων και η εκσκαφή και εκβάθυνση της λιμενολεκάνης, με σκοπό την αποκατάσταση των λειτουργικών βαθών της περιοχής.

Η συνολική δαπάνη για το έργο ανέρχεται στις 597.000 ευρώ, που χρηματοδοτεί το Λιμενικό Ταμείο Νάξου.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1.414 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*