Ο Στέλιος Μαυρογιαννόπουλος για το έργο στο αλιευτικό καταφύγιο, το λιμάνι και τις πέργκολες της παραλίας (video)

Newsroom
03/04/2024 00:00
 
 
 

 

Μία πολύ ενδιαφέρουσα, εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στον Aegean Voice και την εκπομπή «Μέρα μεσημέρι» με την Πόπη Αλιμπέρτη ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου Στέλιος Μαυρογιαννόπουλος.

Αναφέρθηκε στην επανέναρξη των εργασιών στο αλιευτικό καταφύγιο Νάξου για την αποκατάσταση του κρηπιδώματος, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι αυτό θα συμβεί τις επόμενες ημέρες και αφού ανασυρθεί ο κίονας που βρέθηκε στον βυθό, στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου και των ερευνών της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, σημειώνοντας ότι το έργο δεν θα έχει ολοκληρωθεί πριν από το καλοκαίρι.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ΠΕΑΛ και τις εργασίες για την αποκατάσταση του λιμανιού της Νάξου, εκτιμώντας ότι αυτές θα ξεκινήσουν σε σχεδόν δύο έτη. Ο κ. Μαυρογιαννόπουλος χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι το έργο του λιμανιού αποδεσμεύεται από αυτό του τουριστικού καταφυγίου, κάτι που σημαίνει ότι οι εργασίες του ενός είναι ανεξάρτητες από του άλλου ώστε να μην παρατηρηθούν επιπλέον καθυστερήσεις.

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Νάξου αναφέρθηκε στην αμφιδρόμηση της παραλιακής οδού, στον κόμβο που προβλέπεται στο άγαλμα του Πρωτοπαπαδάκη αλλά και στην ανέγερση νέων κτηριακών εγκαταστάσεων στο λιμάνι όπως προβλέπει το ΠΕΑΛ.

Τέλος, ερωτώμενος σχετικά, δήλωσε αποφασισμένος στην εφαρμογή της εγκεκριμένης μελέτης για την κατεδάφιση των περγκολών της παραλίας και την ανέγερση νέων σύμφωνα με το εγκεκριμένο σχέδιο, εκφράζοντας παράλληλα την πρόθεσή του για δίκαιη κατανομή των χώρων στις επιχειρήσεις και την απελευθέρωση των πεζοδρομίων και των χώρων για τους πεζούς.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 922 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*