Μαθητές και μαμάδες του Ν. Αιγαίου εν δράσει στο πλαίσιο της Γαστρονομικής Περιφέρειας

syskepsi gastronomiki perifereia
admin
16/02/2017 15:22
 
 
 

Στα μέσα Μαρτίου θα ξεκινήσουν τα project “Aegean Gardener” («Κηπουρός του Αιγαίου») και “Aegean mamas know best” («Οι μαμάδες του Αιγαίου ξέρουν καλύτερα»), τα οποία θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος “Taste the seasons” και της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης.

Ειδικότερα, το project “Aegean Gardener” πρόκειται να ξεκινήσει πιλοτικά σε ορισμένα σχολεία των νησιών, με απώτερο στόχο την εφαρμογή του σε όλα τα σχολεία της Περιφέρειας κατά το σχολικό έτος 2017-2018. Σκοπός του είναι οι μαθητές του Νοτίου Αιγαίου να φτιάξουν τους δικούς τους κήπους στα προαύλια των σχολείων τους, με σπόρους τοπικών προϊόντων, τους καρπούς των οποίων θα συλλέγουν οι ίδιοι, μαθαίνοντας παράλληλα τη χρήση και την διατροφική τους αξία.
Στο project “Aegean mamas know best”, οι μαμάδες των νησιών θα «εκπαιδευτούν» για να χρησιμοποιούν στην κουζίνα τους τοπικά προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου. Καθοριστική θα είναι η συμβολή τόσο ειδικών διατροφολόγων, όσο και αρχιμαγείρων σε ό,τι αφορά την αιγαιακή διατροφή και τις τοπικές συνταγές των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.

Σύσκεψη για το “Taste the seasons”
Η έναρξη του προγράμματος “Taste the seasons» ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Στη σύσκεψη (στην οποία αποφασίστηκε η άμεση υλοποίηση των δύο project “Aegean Gardener” και “Aegean mamas know best”, σε συνεργασία με το ΚΕΚ «Γ. Γεννηματάς») συμμετείχαν ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Δια Βίου Μάθησης Άγγελος Ανανίας, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Φυτωρίου Μιχάλης Μπαριανάκης, εκπρόσωποι της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, εκπρόσωπος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου, μέλη της επιτροπής της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης και ειδικοί διατροφολόγοι.

(Visited 16 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*