Το σπανάκι δένει ιδανικά με τον σολομό σε αυτό το γευστικό πιάτο που ψήνεται ή σε μεγάλο ταψί ή ατομικά ταψάκια.
Μυρσίνη Λαμπράκη
25′ προετοιμασία
40′ ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 5′
Υλικά
Μερίδες: 8
1 κιλό σπανάκι φρέσκο (ζυγισμένο καθαρισμένο – υπάρχει και έτοιμο καθαρισμένο σε αεροστεγείς συσκευασίες στα σούπερ μάρκετ)
350 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
150 γρ. μανούρι, θρυμματισμένο
5 πράσα (το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
4 φρέσκα κρεμμύδια (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
250 γρ. σολομός καπνιστός, ψιλοκομμένος
2 αυγά (προτιμάμε βιολογικά), χτυπημένα με 200 ml γάλα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Διαδικασία
Για το σουφλέ με σπανάκι και σολομό ξεκινάμε και ζεματίζουμε το σπανάκι για 2 – 3 λεπτά σε μπόλικο αλατισμένο νερό.
Το στραγγίζουμε και το μεταφέρουμε σε ένα ευρύχωρο μπολ.
Προσθέτουμε το ανθότυρο και το μανούρι και ανακατεύουμε.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για περίπου 5 – 6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
Μεταφέρουμε το μείγμα του τηγανιού στο μπολ με το σπανάκι και τα τυριά, προσθέτουμε το σολομό και τα αυγά με το γάλα.
Ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι (αν χρειάζεται), αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Μεταφέρουμε το όλον σε ένα λαδωμένο στρογγυλό και ψηλό πυρίμαχο σκεύος (ή σε μικρά ατομικά) και ψήνουμε για 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το σουφλέ και να κάνει μια ρόδινη κρούστα στην επιφάνειά του.
Το σερβίρουμε ζεστό.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Πηγή: Γαστρονόμος
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις