Νίκος Μανιός: «Να μην ψηφιστούν άλλα υφεσιακά μέτρα»

nikos manios syros
admin
20/02/2017 13:02
 
 
 

Η άμεση επαφή με τους πολίτες και ο διάλογος μαζί τους είναι ο καλύτερος τρόπος για να γίνουν αντιληπτά τα προβλήματα και η καθημερινή πάλη της επιβίωσης σύμφωνα με τον Ναξιώτη κυβερνητικό βουλευτή Νίκο Μανιό, ο οποίος σήμερα το πρωί φιλοξενήθηκε στο στούντιο του Aegean Voice 107.5 και την εκπομπή “Al-iberti News”.
«Ξέρω τι θα πει εργαζόμενος, τι θα πει κούραση και τι θα πει φτώχεια» δήλωσε ο κ. Μανιός ο οποίος – όπως είπε – έχει συμπληρώσει 58 χρόνια εργασίας. Στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που έδωσε στην Πόπη Αλιμπέρτη αναφέρθηκε, επίσης, στις συναντήσεις και τις επαφές που είχε τις προηγούμενες μέρες με φορείς, συλλόγους και τον κόσμο στη Νάξο, επισημαίνοντας ότι «έχει μεγάλη σημασία να μην ψηφιστούν άλλα υφεσιακά μέτρα», καθώς πλέον έχουν εξαντληθεί οι αντοχές της κοινωνίας.
Ωστόσο, υποστήριξε ότι αυτό δεν εξαρτάται αποκλειστικά από την κυβέρνηση, αλλά από τους Ευρωπαίους εταίρους, το ΔΝΤ και τις ΗΠΑ, οι οποίες πλέον όμως δεν ενδιαφέρονται για τις εξελίξεις στην Ευρώπη. «Περαιτέρω υφεσιακά μέτρα σημαίνουν διάλυση της Ευρωζώνης και θα σημαίνουν την έξοδο της Ελλάδας από την Ε.Ε.» επισήμανε.

«Σημαντικά, αλλά λίγα τα βήματα για το Γ.Ν.-Κ.Υ. Νάξου»
«Τα βήματα που έχουν γίνει, συγκριτικά με το παρελθόν, είναι πολύ σημαντικά, αλλά είναι λίγα» ανέφερε ο κ. Μανιός για το νοσοκομείο της Νάξου και πρόσθεσε ότι χρειάζεται να καλυφθούν οι κενές θέσεις με μόνιμες προσλήψεις, αλλά ταυτόχρονα να αξιοποιηθεί και το υπάρχον προσωπικό.
Ο βουλευτής ανακοίνωσε, ακόμη, ότι από τον Απρίλιο κλιμάκιο ιατρών από τον Ερυθρό Σταυρό θα επισκέπτεται κάθε μήνα τη Νάξο για τη διενέργεια προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού, ενώ μέσα στην Άνοιξη θα λειτουργήσει και η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.
Όσον αφορά στην υγεία, ο κ. Μανιός υποστήριξε ότι η κυβέρνηση καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες προκειμένου να αντιμετωπίσει παθογένειες του παρελθόντος και να μπει σιγά-σιγά σε τάξη το «πάρτι» στον τομέα αυτό. «Πας να λύσεις προβλήματα για να μπορεί ο κόσμος να λύνει τα προβλήματα του» δήλωσε, μεταξύ άλλων.

ΕΚΑΒ, Φράγμα Τσικαλαριού, ΚΕΓΕ
Θετική είναι η αποτίμηση της λειτουργίας της βάσης της ΕΚΑΒ στη Σύρο. «Ταχύτερα, ασφαλέστερα για τους ασθενείς και πιο οικονομικά για το κράτος» ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ο κ. Μανιός, ο οποίος επανέλαβε ότι αναμένονται και δύο ειδικά πλωτά σκάφη για τη διακομιδές των ασθενών από τα μικρότερα νησιά στα νησιά όπου υπάρχει νοσοκομείο (Σύρο, Νάξο, Σαντορίνη).
Ο βουλευτής μίλησε, επίσης, για το Φράγμα του Τσικαλαριού, με το – αναγκαίο για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα – έργο να ξεκινά μέσα στις επόμενες μέρες, οπότε και στελέχη του αρμόδιου υπουργείου θα μεταβούν στο νησί για να δουν την εγκατάσταση του εργολάβου.
«Δεν πρέπει ο δήμος να πετάει μπαλάκι στην κυβέρνηση» σημείωσε ο κ. Μανιός για το θέμα του ΚΕΓΕ, καλώντας τη δημοτική αρχή να τηρήσει τα συμφωνηθέντα, ώστε να μην μετατραπεί σε «γεφύρι της Άρτας», αλλά και να αξιοποιηθεί για την κατάρτιση όσων ασχολούνται με τη γεωργία στη Νάξο, τις Κυκλάδες, αλλά και όλο το Αιγαίο. «Ας κάνουμε την αρχή και να δείξουμε θέληση […] Δεν θα αφήσουμε ένα κουφάρι να στέκεται στο Σαγκρί» κατέληξε ο κ. Μανιός.

(Visited 54 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*