Η Λαϊκή Συσπείρωση Σύρου-Ερμούπολης για τα parking: «Ξεπουλιέται ακόμα μια δωρεάν παροχή του δήμου»

Newsroom
14/05/2024 18:13
 
 
 

 

Τις δηλώσεις του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης περί εκμετάλλευσης από ιδιώτες περιφερειακών χώρων στάθμευσης σχολίασε η Λαϊκή Συσπείρωση Σύρου-Ερμούπολης.

Η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ έκανε λόγο για «ξεπούλημα μιας δωρεάν παροχής για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού», τονίζοντας ταυτόχρονα ότι εφόσον γίνει κάτι τέτοιο, θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Ερμούπολης.

«Τα σχέδια αυτά της δημοτικής αρχής είναι βέβαιο ότι θα βρουν απέναντι τους την πλειοψηφία των κατοίκων του νησιού» επισημαίνει η Λαϊκή Συσπείρωση Σύρου-Ερμούπολης, η οποία προτείνει δύο λύσεις για την επίλυση του κυκλοφοριακού.

Αναλυτικά, το σχόλιο της Λαϊκής Συσπείρωσης έχει ως εξής:
Όπως διαβάσαμε σε πρόσφατη συνέντευξη του κ. Δημάρχου σε τοπική εφημερίδα αναφορικά με το σοβαρό πρόβλημα του κυκλοφοριακού στην Ερμούπολη και τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η Δημοτική Αρχή για τη βελτίωση του, απάντησε πως: «Σκεφτόμαστε με τους συνεργάτες μου να εξετάσουμε και τη διαχείριση του parking από ιδιώτες, για περιφερειακά parking όπως της Δόξας, απέναντι από το s/m Βασιλόπουλο και το νέο parking της Λαλακιάς να τα δώσουμε σε ιδιωτική εταιρεία. Δεν ξέρω τι θα πετύχουμε αλλά είναι μέσα στους στόχους μας».

Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, πώς το ξεπούλημα μιας δωρεάν παροχής για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού θα μπορούσε να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών;

Η απάντηση εύκολα μπορεί να δοθεί. Δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο, αντιθέτως θα επιδεινωθεί το πρόβλημα. Αυτό αποδεικνύεται, άλλωστε, και από το πόσο βοήθησε ή όχι η επί πληρωμή ελεγχόμενη στάθμευση στο Νησάκι, η οποία επιβαρύνει σε ώρες και περιόδους αιχμής παρά βελτιώνει την κίνηση στο κέντρο της πόλης. Βέβαια, οι συνεχείς επιβαρύνσεις των δημοτών με ό,τι κάθε ευφάνταστος ονειρεύεται, θα έπρεπε να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη κάθε φορά, ακόμα και σε εκθέσεις ιδεών. Δεν γίνεται να θεωρείται κανονικότητα και εύκολη λύση η περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση δημοτών και κατοίκων από τη μια και η παροχή ζεστού χρήματος σε πάσης φύσεως εργολάβους από την άλλη.

Αντί η δημοτική αρχή να σχεδιάσει με γνώμονα την αναβάθμιση των δημοτικών χώρων στάθμευσης προς όφελος και βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, σχεδιάζει να ξεπουλήσει ακόμα μια παροχή του δήμου, η οποία πρέπει να είναι χωρίς επιπλέον κόστος για τους πολίτες και προσβάσιμη για όλους.

Τα σχέδια αυτά της δημοτικής αρχής είναι βέβαιο ότι θα βρουν απέναντι τους την πλειοψηφία των κατοίκων του νησιού.

Η σηματοδοτούμενη – με τη συνέντευξη του Δημάρχου εξέλιξη – φέρνει στην επικαιρότητα την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης, τη μόνη πρόταση που μπορεί να δώσει ουσιαστική λύση στο κυκλοφοριακό και περιλαμβάνει τη δημιουργία κινήτρων μείωσης της χρήσης των Ι.Χ. μέσων στο κέντρο της πόλης μέσω της πλήρους αξιοποίησης των δωρεάν δημοτικών χώρων στάθμευσης, που βρίσκονται περιφερειακά του κέντρου και της δωρεάν τακτικής, ιδιαιτέρως κατά τις ώρες αιχμής, μεταφοράς κατοίκων κι επισκεπτών, από και προς το κέντρο, με τα δημοτικά λεωφορεία με σωστό πλέον, επανασχεδιασμό των δρομολογίων τους.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 26 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*