Υποδοχή του Τιμίου Λειψάνου της Αγίας Προμήτορος Άννας στην Ερμούπολη

agia anna 4
admin
06/03/2017 09:42
 
 
 

Πάνδημη υποδοχή τιμίου Λειψάνου της Αγίας Προμήτορος Άννης έγινε χθες το απόγευμα, Κυριακή της Ορθοδοξίας, στον αύλιο χώρο του ιστορικού Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ερμουπόλεως, του επιλεγομένου «των Ψαριανών».
Το τίμιο Λείψανο κομίστηκε από την Ιερά Μονή Παναχράντου Άνδρου διά του Ηγουμένου αυτής, Πανοσιολ. Αρχιμ. Ευδόκιμου Φραγκουλάκη, από τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ και τον ιερό Κλήρο της νήσου.

agia anna 1
Παρόντες ήταν ο Ταξίαρχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο Διοικητής της Περιφερειακής Διοικήσεως του Λιμενικού Σώματος, ο Λιμενάρχης Σύρου, ο Διοικητής των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας Κυκλάδων, ο Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου, Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού και του Στρατού, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Κοσμάς, η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ερμούπολης κα Χαλκιά, η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος του Ισιδωρείου Ορφανοτροφείου κα Καζαντζάκη, οι πολιτευτές κ.κ. Τριανταφυλλίδης και Μαύρος και πλήθος πιστών, ενώ άγημα οπλιτών απέδωσε τιμές.

agia anna 5
Ακολούθως, τελέσθηκε Διενοριακός Κατανυκτικός Εσπερινός, τους ύμνους του οποίου απέδωσε ο χορός των Ιεροψαλτών Σύρου. Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού ομίλησε διδακτικώτατα ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναχραντου Αρχιμ. Ευδόκιμος Φραγκουλάκης, για τις αρετές της αγάπης και της συγχωρητικότητας.

agia anna 2

agia anna 3
Σήμερα το πρωί, το τίμιο Λείψανο της Αγίας Άννης θα μετακομισθεί για προσκύνηση και ευλογία στα Γηροκομεία και το Νοσοκομείο Σύρου.
(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

(Visited 32 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*