Λαδένια Κιμώλου η παραδοσιακή συνταγή

Newsroom.
28/05/2024 06:50
 
 
 

 

Λαδένια Κιμώλου! Εσύ τι ξέρεις για την πιο νόστιμη παραδοσιακή αλλά και νηστίσιμη πίτσα; Θα σου πω εγώ ό,τι χρειάζεσαι. Η λαδένια κιμώλου είναι πεντανόστιμη, πανεύκολη και γρήγορη. Μπορείς να τη σερβίρεις για μεσημεριανό, βραδινό με ταινία ή για σνακ και για σνακ για το σχολείο του παιδιού σου.

Πάμε να δούμε μαζί πως θα πετύχεις την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για την λαδένια κιμώλου που έχεις δοκιμάσει ποτέ!

Υλικά:

*500γρ. αλεύρι γ.ο.χ
*260 ml χλιαρό νερό
*1 φακελάκι μαγιά ξηρή
*1 πρέζα ζάχαρη
*2 πρέζες αλάτι
*2 κρεμμύδια
*3 ντομάτες
*150 ml ελαιόλαδο
*2 κ.τ.σ πελτέ ντομάτας (προαιρετικά)

Αφού είδες τα υλικά, πάμε μαζί βήμα βήμα να δημιουργήσουμε την πιο νόστιμη, νηστίσιμη και παραδοσιακή πίτσα, την Λαδένια Κιμώλου!

Εκτέλεση:

-Αρχικά σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη μαγιά, το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη και 100 γρ. από το συνολικό αλεύρι.
-Έπειτα ,ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, σκεπάζουμε με μεμβράνη και από πάνω με μια πετσέτα.
-Για να ενεργοποιηθεί η μαγιά, ξεκουράζουμε το ζυμάρι για 15 λεπτά περίπου.
-Σιγά- σιγά προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι, 3 κ.τ.σ απ’ το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να κάνουμε ένα ζυμάρι.
-Το αφήνουμε μέσα στο μπολ σκεπασμένο με μεμβράνη και πετσέτα για 30 λεπτά τουλάχιστον μέχρι να φουσκώσει το ζυμάρι μας.
-Στον πάτο ενός ταψιού 32 εκ. βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και απλώνουμε με τα δάχτυλα μας το ζυμάρι.
-Προαιρετικά βάζουμε τον πελτέ απλώνοντας με ενα κουτάλι πάνω στο ζυμάρι.
-Κόβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες σε φέτες και τα αλατίζουμε λίγο ώστε να βγάλουν τα υγρά τους.
-Ήρθε η ώρα για τα υπόλοιπα υλικά. Πρώτα τα κρεμμύδια και έπειτα οι ντομάτες. Εφόσον καλύψουμε   όλη την επιφάνεια με ντομάτες, τότε είμαστε έτοιμοι, γιατί οι ντομάτες συρρικνώνονται στο ψήσιμο.
-Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 1 ώρα.

Τη σερβίρουμε ζεστή αλλά και κρύα είναι άψογη!

Tips:

Καταρχάς, η ζάχαρη βοηθάει στην ενεργοποίηση της μαγιάς. Ενώ το αλάτι αν έρθει στην αρχή σε επαφή με την μαγιά, καταστρέφει τη δράση της μαγιάς και δεν θα φουσκώσει το ζυμάρι μας.
Για την λαδένια δεν χρησιμοποιούμε πυρέξ, χοντρά ταψιά κ.τ.λ αλλά μόνο λεπτό ταψί.

 

Πηγή: petros-syrigos.com

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 120 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*