Saga Med 2024: Οι Βίκινγκς ήρθαν στο λιμάνι της Ερμούπολης

Newsroom.
13/06/2024 17:33
 
 
 

Αν συναντήσετε στο λιμάνι της Ερμούπολης ανάμεσα στα σύγχρονα ιστιοπλοϊκά και γιωτ ένα πλοίο των Vikings ιδού η εξήγηση: Από χτες το απόγευμα έως και την ερχόμενη Κυριακή, 16 Ιουνίου, βρίσκεται στο λιμάνι της Ερμούπολης το «Saga Farmann» – το πιο σύγχρονο πλοίο Viking στον κόσμο!

Το «Saga Farmann» είναι μια ανακατασκευή του Klåstadship και αναφέρεται ως το τέταρτο πλοίο των Βίκινγκς της Νορβηγίας, πιθανότατα ένα φορτηγό πλοίο το οποίο χρονολογείται από το 998 μ.Χ. Η ύπαρξη του ήταν ήδη γνωστή από το 1893, αλλά ανασκάφηκε μόλις το 1970 και εκτίθεται στο Slottsfjellmuseet στο Tønsberg. Το πλοίο ναυάγησε στο Vikskilen και κατέληξε να βυθιστεί βαθιά στο Klåstadkilen. Καθώς η στάθμη του νερού της θάλασσας έχει κατέβει περίπου 2 μέτρα από την εποχή των Βίκινγκ, βρέθηκε βαθιά στην ενδοχώρα (Larvik – Viksfjord).

Το «Saga Farmann» επισκέπτεται το λιμάνι της Ερμούπολης στο πλαίσιο του Saga Med 2024 ξεκινώντας από την Κωνσταντινούπολη πριν από δύο εβδομάδες με στόχο να φτάσει στην Ρώμη στα τέλη Αυγούστου 2024. Το ταξίδι ξεκίνησε το 2022 από το Tønsberg της Νορβηγίας κι εκεί θα καταλήξει το καλοκαίρι του 2026.

Διαβάζουμε στην παρουσίαση του Saga Med 2024: «Οι Βίκινγκς ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο δημιουργώντας σχέσεις και εμπορικές διαδρομές. Θα θέλαμε να ξαναεπισκεφθούμε τόπους και πόλεις που μας θυμίζουν σχέσεις αιώνων, καλλιεργώντας φιλία, διαπολιτισμική κατανόηση και ανταλλαγή κοινής ιστορίας».

Δείτε πότε και που μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο παρελθόν εδώ. Ενδεικτικά, το μεσημέρι της Τρίτης 11 Ιουνίου, το «Saga Farmann» βρισκόταν στην Τήνο

Πηγή: syros-agenda.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 77 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*