Σαντορίνη: Εγκατάσταση SeaTrac σε δυο παραλίες για τα άτομα με κινητικές δυσκολίες

Newsroom
08/07/2024 13:55
 
 
 

 

Σε Περίσσα και Καμάρι βρίσκονται τα SeaTrac, οι μη-μόνιμες εγκαταστάσεις για αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με κινητικές δυσκολίες στη θάλασσα.

Ειδικότερα, στην Περίσσα τοποθετήθηκε στην αρχή της παραλίας (Κολάδα), ενώ για τη διευκόλυνση όσων επιθυμούν να το χρησιμοποιήσουν, έχει τοποθετηθεί και ειδικό αποδυτήριο για ΑμεΑ, καθώς και ειδικές πινακίδες για θέση στάθμευσης κοντά στην ξύλινη ράμπα πρόσβασης από τον δρόμο έως το SeaTrac. Αντίστοιχα, στην παραλία του Καμαρίου έχει τοποθετηθεί βόρεια του ΚΥΕ “EL Grecco” με τις ανάλογες παροχές.

Η εγκατάσταση πραγματοποιήθηκε από εξιδεικευμένους τεχνικούς της εταιρείας «TOBEA», συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου της εταιρείας κ. Ιγνάτιο Φωτίου με τη συνδρομή υπαλλήλων του Δήμου Θήρας, υπό την επίβλεψη του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Ανδρέα Λειβαδάρου.

Το SeaTrac δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με κινητικές δυσκολίες να έχουν ασφαλή και αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα, αποτελώντας ένα βοηθητικό εργαλείο για τις οικογένειες και τους φροντιστές τους, καθώς μπορούν να απολαύσουν πιο εύκολα την θάλασσα μαζί με τους αγαπημένους τους.

Τονίζεται ότι οι λουόμενοι που επιλέγουν την ακτή κοντά στο SeaTrac, ιδιαίτερα οι γονείς με μικρά παιδιά, θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή ατυχημάτων και τραυματισμών των ίδιων, αλλά και των παιδιών τους. Παρακαλούνται θερμά οι λουόμενοι να συμβουλεύουν και να αποτρέπουν τα παιδιά από το να παίζουν πάνω στον μηχανισμό, ώστε αφενός να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία του κι αφετέρου να αποφευχθούν ατυχήματα και τραυματισμοί.

Τέλος, στο πλαίσια της καθημερινής προσπάθειας αναβάθμισης των – παρεχόμενων από τον Δήμο – υπηρεσιών, καταβάλλονται προσπάθειες για την προμήθεια και άλλων SeaTrac για τις ακτές της Σαντορίνης, ώστε να μην αποκλείεται κανείς από τα οφέλη και την επαφή του με τις θάλασσες του νησιού.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 42 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*