Νίκος Μανιός: «Καλούμαστε να νομοθετήσουμε πάνω στο στρεβλό σύστημα του παρελθόντος»

Νίκος Μανιός
admin
30/03/2017 10:35
 
 
 

Την άποψη ότι η σημερινή κυβέρνηση καλείται να νομοθετήσει πάνω στο στρεβλό σύστημα του παρελθόντος εξέφρασε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Υποεπιτροπή Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών με θέμα το Πρόγραμμα Υποστήριξης των Μικρών Νησιών.
Ανάμεσα στα θέματα που έθιξε ο κ. Μανιός ήταν η υψηλή τιμή του πετρελαίου στα νησιά, επισημαίνοντας ότι «ήταν πάντα εξόφθαλμα ακριβότερο, όχι μόνο στα νησιά αλλά και σε άλλα μέρη που δεν θεωρούνται απομονωμένα», καθώς και η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, για την οποία τόνισε ότι δεν αξιοποιήθηκε η δυνατότητα που έδινε στο παρελθόν η Ε.Ε. για τη δημιουργία δημοτικών μικτών ναυτιλιακών επιχειρήσεων, όπου «η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα είχε το πρώτο λόγο».
Σχετικά με τη χρηματοδότηση των μικρών νησιών, πρότεινε «οι θεσμοθετημένοι φορείς που είναι έξω από την Τοπική Αυτοδιοίκηση να αναλάβουν την κηδεμονία και την προστασία των μικρών νησιών που είναι Δήμοι και εκείνων που δεν είναι Δήμοι». Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα έφερε τα νησιά των Μικρών Κυκλάδων που ανήκουν που ανήκουν στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κι ενώ έχουν πληθυσμό κάτω από 500 κατοίκους συμπεριλαμβάνονται σε ένα μεγαλύτερο Δήμο και συνεπώς δεν μπορούν να ενισχυθούν.
Ο βουλευτής έκανε, επίσης, γνωστό ότι η Κέα θα συμπεριληφθεί στην κατηγορία των άγονων περιοχών, ενώ καταλήγοντας αναφέρθηκε και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, για την οποία υποστήριξε ότι πρέπει να καταργηθεί, μιας και αποτελεί την «εξέλιξη ενός κεντρικού κρατικίστικου μορφώματος», που «ποτέ δεν πίστευε στον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

(Visited 14 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*