Συνάντηση Αθανασίου με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης – Ποια θέματα συζητήθηκαν

Newsroom
27/07/2024 22:00
 
 
 

 

Με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Παπαστεργίου συναντήθηκε σήμερα Σάββατο 27 Ιουλίου 2024 ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Αλέξης Αθανασίου, παρουσία των Αντιδημάρχων κ.κ. Γιάννη Μαραγκού και Νίκου Σκευοφύλαξ, καθώς και της Δημοτικής Συμβούλου κας Θεοδώρας Καρτάνου.

Ως πρώην Δήμαρχος Τρικκαίων, ο κ. Παπαστεργίου ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για τα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εστιάζοντας κυρίως στην ποιότητα και ταχύτητα των δικτύων Η/Υ του νησιού, καθώς και στη συμμετοχή του Δήμου σε προγράμματα, όπως η δράση Smart Cities (η οποία υλοποιείται μέσω του Προγράμματος «Ψηφιακός Μετασχηματισμός» του ΕΣΠΑ 2021-2027), αλλά και της Ηλεκτροκίνησης (μέσω του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»).

Τη συζήτηση απασχόλησε, επίσης, η διαχείριση των ΔΕΥΑ και των ελλειμμάτων που αυτές παρουσιάζουν λόγω της ενεργειακής κρίσης και της έκρηξης των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος. Μάλιστα, ο κ. Αθανασίου εξέφρασε τον προβληματισμό του σχετικά με τις εξαγγελίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναφορικά με τη συγχώνευση των υφιστάμενων Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης σε ευρύτερα εταιρικά σχήματα (Μείζονες Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης & Αποχέτευσης), διότι το γεγονός αυτό θα στερήσει από τους Δήμους ένα σημαντικό κομμάτι των αρμοδιοτήτων τους.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε πολύ καλό κλίμα με αμοιβαίες διαβεβαιώσεις για μια γόνιμη συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*