VIDEO: Στον ALPHA η επίσκεψη αγάπης στην “ΚΙΒΩΤΟ” από μαθητές της Ορεινής Νάξου και την ΕΑΣ

kivotos Mathites eas 4
admin
08/04/2017 18:37
 
 
 

 

Σε μια συγκινητική και αξιέπαινη πράξη προχώρησαν το Σάββατο, μικροί μαθητές της Ορεινής Νάξου και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών του νησιού.

Ενόψη της γιορτής του Πάσχα, οι μαθητές, με τη συμπαράσταση της ΕΑΣ επισκέφτηκαν την “ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ” δωρίζοντας στα παιδιά λαμπάδες δώρα και τρόφιμα… Το θέμα μάλιστα καλύφτηκε με ρεπορτάζ στην εκπομπή του ALPHA “Σπίτι μου σπιτάκι μου“. 

kivotos Mathites eas 3

Ο μικρός Κωνσταντίνος σημείωσε στην εκπομπή ότι ήταν  μια ιδέα των μαθητών να δώσουν λίγο χαρά στα παιδιά της “ΚΙΒΩΤΟΥ”. “Ήρθαμε από την Ορεινή Νάξο να φέρουμε λαμπάδες και δώρα στα παιδιά. Μας βοήθησε και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών που πρόσφερε στα παιδιά τρόφιμα”. 

kivotos Mathites eas 1

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Δημήτρης Καπούνης είπε ότι η Ένωση, έλαβε μια επιστολή από τους μαθητές που ζητούσαν τη βοήθεια της για να προχωρήσουν σε αυτή την πράξη αγάπης. “Οι παραγωγοί της Νάξου προσέφεραν γραβιέρες, πατάτες αρνιά και κατσίκια στα παιδιά της “ΚΙΒΩΤΟΥ” στο πλαίσιο της κοινωνικής μας δραστηριότητας” σημείωσε ο κ. Καπούνης ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η ΕΑΣ θα εξακολουθήσει να είναι δίπλα στα παιδιά της “ΚΙΒΩΤΟΥ”. Ο πρόεδρος της ΕΑΣ μάλιστα, κάλεσε τα μεγάλα παιδιά του Οργανισμού, να επισκεφτούν τη Νάξο το καλοκαίρι φιλοξενούμενα για 10 ημέρες από την Ένωση… 
Η Πρεσβυτέρα της “ΚΙΒΩΤΟΥ” φανερά συγκινημένη, ευχαρίστησε τόσο τους Ναξιώτες μαθητές όσο και την ΕΑΣ για την προσφορά τους σημειώνοντας ότι τα παιδιά χάρηκαν ιδιαίτερα με αυτή την κίνηση αφού “νιώθουν ότι υπάρχουν δίπλα τους άνθρωποι που τα αγαπούν”. 

{youtube}DSTgkk8hXjw{/youtube}

Ποια είναι η “Κιβωτός του κόσμου”

Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι Εθελοντικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού.

Δραστηριοποιείται και απευθύνεται πρώτα και κύρια στα μικρά απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες, παραμέληση, εγκατάλειψη, χωρίς ιατρική φροντίδα με αβέβαιο μέλλον.

Η Κιβωτός καλύπτει εξ ολοκλήρου και φροντίζει τα απροστάτευτα παιδιά. Σε συνεργασία με Εισαγγελίες Ανηλίκων, φορείς προστασίας και υπηρεσίες για τα δικαιώματα των παιδιών, αναλαμβάνει το μεγάλωμα των ανηλίκων στα τέσσερα μέχρι σήμερα, σπίτια φιλοξενίας. Πρόκειται για παιδιά από βρεφική ηλικία μέχρι την ενηλικίωση τους, τα οποία έχουν υποστεί κακοποίηση, παραμέληση και πολύ άσχημες συνθήκες διαβίωσης. Τα παιδιά ζουν σε μεγάλα σπίτια με παιδαγωγούς –φροντιστές για την καθημερινότητα τους και είναι σαν μια μεγάλη οικογένεια, μη θυμίζοντας σε τίποτα την ιδρυματικού τύπου φροντίδα.

(Visited 20 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*