Πάρος: Απομάκρυνση ομπρελοκαθισμάτων από την παραλία Κολυμπήθρες

Newsroom
01/08/2024 12:36
 
 
 

 

Στη διενέργεια ελέγχου και αυτοψίας για την ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων στην περιοχή Κολυμπήθρες της Δημοτικής Κοινότητας Νάουσας Πάρου προέβη στις αρχές Ιουλίου (09/07) η αρμόδια Δημοτική Επιτροπή καθορισμού και ελέγχου παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας του Δήμου Πάρου.

Μετά τη διαπίστωση αυθαίρετης κατάληψης τμήματος αιγιαλού από επιχείρηση της περιοχής, σχετικά πορίσματα διαβιβάστηκαν στην Κτηματική Υπηρεσία. Η ίδια επέβαλε πρόστιμο και ζήτησε την απομάκρυνση των ομπρελοκαθισμάτων, καθώς και τη σφράγιση της επιχείρησης.

Στις 29 Ιουλίου, η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε επίδοση των σχετικών εγγράφων στην εν λόγω επιχείρηση για απομάκρυνση των ομπρελοκαθισμάτων εντός 48 ωρών, με τη Δημοτική Αστυνομία να διενεργεί έλεγχο και αυτοψία στις 31 Ιουλίου, παρουσία και του Διοικητή του Αστυνομικού Σταθμού Νάουσας.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, διαπιστώθηκε η επαναφορά του χώρου στην αρχική του μορφή και η αποκατάσταση της κοινοχρησίας του αιγιαλού. Η επιχείρηση είχε συμμορφωθεί με τις υποδείξεις και παράλληλα είχε απομακρύνει τα ομπρελοκαθίσματα με ιδία μέσα, με αποτέλεσμα η σφράγιση να καταστεί αδύνατη, με την επιβολή όμως του ανάλογου προστίμου που επέβαλε η Κτηματική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πάρου, το επόμενο διάστημα θα συνεχιστούν τόσο οι έλεγχοι από τις αρμόδιες Δημοτικές Επιτροπές σε όλες τις παραλίες του νησιού, όσο και επαναληπτικές επισκέψεις.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 100 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*