Απάνω Μεριά Σύρου: Ένας τόνος ανακυκλώσιμων υλικών διασκορπισμένος σε Ρηχωπό και Φοινικιά

fosda apano meria 1
admin
20/04/2017 11:08
 
 
 

Εργασίες καθαρισμού εκτάσεων στις περιοχές Ρηχωπό και Φοινικιά στην Απάνω Μεριά της Σύρου πραγματοποιήθηκαν για περίπου δύο εβδομάδες, με πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦΟΔΣΑ (Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) Σύρου.
Επίσης, δόθηκε έμφαση και στο μονοπάτι που οδηγεί στην Σπηλιά Φερεκύδη (μήκους περίπου 2 χλμ.), αλλά και στην τοποθεσία γύρω από τη Σπηλιά, λόγω του τουριστικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζει.
Οι προαναφερόμενες περιοχές αντιμετωπίζουν σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα λόγω της γειτνίασης τους με τον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στη θέση Κοράκι, ενώ παρουσιάζουν και δυσκολίες προσβασιμότητας και μεταφοράς των απορριμμάτων. Παρόλα αυτά, από την επιχείρηση καθαρισμού συλλέχθηκε συνολικά περίπου 1 τόνος ανακυκλώσιμων υλικών (σακούλες, χαρτί, πλαστικό κ.α.) που ήταν διασκορπισμένα σε δεκάδες σημεία, με όλη την ποσότητα να μεταφέρεται στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Ανακυκλώσιμων Υλικών, προκειμένου να γίνει η σχετική διαλογή, επεξεργασία και αποστολή του στο ΚΔΑΥ Αθηνών.

fosda apano meria 2
Η διοίκηση του ΦΟΔΣΑ, με ανακοίνωση της, ζητά την κατανόηση και τη συνεργασία των κατοίκων των περιοχών της Απάνω Μεριάς, καθώς «πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα το οποίο εξακολουθεί να υπάρχει έως σήμερα», ενώ αναφέρει ότι «ο Φορέας εξετάζει σοβαρά μελλοντικές λύσεις με στόχο την ολοκληρωμένη και ουσιαστικότερη αντιμετώπιση του ζητήματος και τη βελτίωση της εικόνας που παρουσιάζουν οι παραπάνω περιοχές σε αισθητικό και περιβαλλοντικό επίπεδο».
Τέλος, το Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ ευχαρίστησε τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Μάριο Βουτσίνο, καθώς και τη Δ/νση Περιβάλλοντος του Δήμου για την άψογη συνεργασία, εκφράζοντας την πεποίθηση της ότι η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί και στο μέλλον «για κάθε θέμα που προκύπτει στην καθαριότητα και στη λειτουργία του ΧΥΤΑ».

(Visited 96 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*