Αναβίωση παιδικών παραδοσιακών παιχνιδιών στον Λυώνα της Νάξου (video)

Newsroom
18/08/2024 02:51
 
 
 

 

Στη γραφική παραλία του βορινού όρμου Λυώνα της Κορώνου έγινε την Τρίτη το απόγευμα με μεγάλη επιτυχία η αναβίωση και διδασκαλία παραδοσιακών παιδικών παιχνιδιών. Φέτος συμμετείχαν περισσότερα παιδιά από πέρυσι και την εκδήλωση απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι.

Στην πλατεία του Λυώνα, δίπλα στο κύμα, μικροί καλοκαιρινοί κάτοικοι και επισκέπτες του οικισμού και της Κορώνου έμαθαν, στη θεωρία και στην πράξη, τι και πώς έπαιζαν πριν από πολλά χρόνια τα παιδιά, με τα στοιχειώδη μέσα που διέθεταν και την άσκηση της ευρηματικότητάς τους. Η εκδήλωση έγινε, όπως πάντα, με την καθοδήγηση του Νίκου Στεφ. Χουζούρη, προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Κορώνου και του Εξωραϊστικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Κορώνου.

Μέχρι το 2022 η αναβίωση των παιχνιδιών γινόταν στην Κόρωνο. Φέτος για δεύτερη φορά έγινε στον Λυώνα, ελλείψει διαθέσιμου χώρου στην Κόρωνο, λόγω της καλοκαιρινής χρήσης της αυλής του Σχολείου για στάθμευση αυτοκινήτων. Με αφορμή αυτή την περίπτωση φαίνεται καθαρά η έλλειψη πάρκινγκ στο χωριό.

Σημειώνουμε ότι μια τέτοια εκδήλωση, γίνεται μόνο στην Κόρωνο και αποβλέπει στο να θυμηθούν οι παλιοί και να γνωρίσουν οι νέοι πώς έπαιζαν και διασκέδαζαν παλαιότερα στο χωριό.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 17 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*