Σύρος: «Ένα όμορφο αμάξι με δυο άλογα»: Αφιέρωμα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση και τον Μάρκο Βαμβακάρη στις 19 Αυγούστου

Newsroom.
18/08/2024 08:14
 
 
 

Τη Δευτέρα 19 Αυγούστου, στο πλαίσιο του Σύρος Πολιτισμός 2024, ο Δήμος Σύρου Ερμούπολης διοργανώνει μία μεγάλη συναυλία στην πλατεία Μιαούλη με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση.

Ο συνονόματος γιος και άξιος συνεχιστής του Σερ της Ελληνικής μουσικής, σε ένα μοναδικό αφιέρωμα στα τραγούδια που ερμήνευσαν ή/και συνέθεσαν ο αείμνηστος πατέρας του και ο αξέχαστος Μάρκος Βαμβακάρης. Μία μουσική αναδρομή στο έργο δύο ανθρώπων που έγραψαν τη δική τους ιστορία στο ελληνικό τραγούδι και αγαπήθηκαν από γενιές και γενιές, διαμορφώνοντας την εξέλιξη του λαϊκού τραγουδιού.

Στη συναυλία συμμετέχει η Σταυρούλα Εσαμπαλίδη και η λαϊκή ορχήστρα «Γρηγόρης Μπιθικώτση».

Η δισκογραφική  σχέση των δύο σπουδαίων καλλιτεχνών ξεκίνησε το 1949, όταν ο Μάρκος, μαζί με την Σούλα Καλφοπούλου και τον Στελλάκη Περπινιάδη, τραγούδησαν την πρώτη σύνθεση του Μπιθικώτση, με τίτλο «Το καντήλι τρεμοσβήνει», σε στίχους του Χαράλαμπου Βασιλειάδη ή Τσάντα, που κυκλοφόρησε σε δίσκο 78 στροφών. Από το 1960 μέχρι το 1962 ο Μπιθικώτσης έβαλε τη φωνή του σε δεκαεννέα τραγούδια του Μάρκου, δεκαέξι σαν πρωταγωνιστής κι άλλα τρία σαν σεγοντίστας. Δέκα από αυτά ήταν σε πρώτη εκτέλεση, ενώ τα υπόλοιπα εννιά ήταν επανεκτελέσεις.

Πλατεία Μιαούλη, Ερμούπολη
19/8/2024 | 21:30
Είσοδος ελεύθερη
www.facebook.com/events/1145271450066521
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
(Visited 27 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*