Το Run Greece του ΣΕΓΑΣ στη Σύρο στις 5 Οκτωβρίου – Ξεκίνησαν οι εγγραφές

Newsroom
23/08/2024 11:05
 
 
 

 

Στις 5 Οκτωβρίου η Σύρος θα φιλοξενήσει, για πρώτη φορά, την εμβληματική σειρά αγώνων δρόμου του ΣΕΓΑΣ με την επωνυμία Run Greece, προσελκύοντας αθλητές και αθλούμενους από όλη την Ελλάδα.

Έτσι, η Σύρος εντάσσεται στον χάρτη των Run Greece μαζί με τον Πειραιά, το Ηράκλειο, το Ναύπλιο, τα Τρίκαλα και την Αλεξανδρούπολη, τις πόλεις που θα φιλοξενήσουν φέτος τον φημισμένο αγώνα δρόμου.

Το στοίχημα για τη Σύρο και τις Κυκλάδες είναι να διοργανωθεί ένας αγώνας υψηλού επιπέδου, κάτι που θα επιτευχθεί με τη συνεργασία του ΣΕΓΑΣ, της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων, η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης.

Ο ΣΕΓΑΣ και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους τόσο προς τον νέο Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης κ. Αλέξη Αθανασίου, ο οποίος με μεγάλο ζήλο και ενθουσιασμό δέχτηκε την πρόταση του ΣΕΓΑΣ για τη διοργάνωση ενός αγώνα δρόμου αυτού του βεληνεκούς στην πόλη του, όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο που υπερψήφισε και αποδέχτηκε την εισήγηση του Δημάρχου. Επίσης, αρωγός στην νέα αυτή αθλητική δράση για τις Κυκλάδες θα είναι, όπως πάντα σε αντίστοιχες διοργανώσεις η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης.

«Με ιδιαίτερη χαρά φιλοξενούμε φέτος την σπουδαία αθλητική διοργάνωση Run Greece στη Σύρο, έναν επιτυχημένο θεσμό που προάγει το αθλητικό ιδεώδες. Ο θεσμός των Run Greece αποτελεί ένα ξεχωριστό γεγονός για τη Σύρο, καθώς θα συγκεντρώσει δρομείς από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, προσφέροντας παράλληλα στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να γνωρίσουν την πλούσια κληρονομιά, το μοναδικό πολιτισμό και τη φυσική ομορφιά του τόπου.
Ως Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, αλλά και ως λάτρης του αθλητισμού, δεν μπορώ παρά να εξάρω την πρωτοβουλία του ΣΕΓΑΣ και όλων όσων συνέβαλαν για την πραγματοποίηση αυτής της διοργάνωσης.
Με τη βεβαιότητα ότι οι φετινοί αγώνες θα αποτελέσουν μία αξέχαστη εμπειρία για όλους, καλωσορίζω τους αθλητές και τους απλούς πολίτες που συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή του αθλητισμού κι εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία!» δήλωσε ο κ. Λεονταρίτης.

Από την πλευρά του, ο κ. Αθανασίου ανέφερε: «Με μεγάλη μας χαρά υποδεχόμαστε για πρώτη φορά στη Σύρο την κορυφαία δρομική διοργάνωση Run Greece 2024. Η Σύρος αποτελεί ένα νησί με ακμαίο αθλητικό τουρισμό τα τελευταία χρόνια και αισθανόμαστε υπερήφανοι που καταφέραμε τη φετινή χρονιά να είμαστε συνδιοργανωτές αυτού του σπουδαίου αθλητικού γεγονότος.
Σας περιμένουμε στο νησί μας για τη μεγάλη αθλητική γιορτή του Run Greece 2024, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και μέσα από την ενεργό συμμετοχή να διαδώσουμε την αξία του ευ αγωνίζεσαι και του αθλητικού πνεύματος.
Θερμές ευχαριστίες στον ΣΕΓΑΣ για την επιλογή του νησιού μας και την άριστη συνεργασία, στους χορηγούς, στους εθελοντές και σε όλους τους συμμετέχοντες, μικρούς και μεγάλους. Καλή επιτυχία Run Greece 2024!».

Ρόλο στην ένταξη της Σύρου στον κύκλο των αγώνων Run Greece έπαιξε και η παρουσία του τοπικού συλλόγου ΑΠΣ Δρομείς Σύρου, οι οποίοι με την τεχνογνωσία και την πείρα που έχουν αποκτήσει από ανάλογες εκδηλώσεις που διοργανώνουν στο νησί εδώ και αρκετά χρόνια, αναμένεται να συμβάλουν αποφασιστικά στην επιτυχή διοργάνωση του αγώνα.

Ήδη οι εγγραφές για τη συμμετοχή στον αγώνα έχουν ανοίξει και οι ενδιαφερόμενες/ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 14 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*