Πάρος: Διαδικτυακό ψήφισμα – Να προστατευτεί το νησί από την μη αναστρέψιμη υπερδόμηση (βίντεο)

Newsroom.
23/08/2024 17:41
 
 
 

Στο ψήφισμά της η Κίνηση Πολιτών Πάρου τονίζει ότι η «παράταση του “business as usual”» θα κάνει στο κυκλαδίτικο νησί ανεπανόρθωτη ζημιά

Η Πάρος αλλοιώνεται από την υπερδόμηση και οι κάτοικοί της ζητούν άμεσα να παρθούν εκείνες οι πρωτοβουλίες που το νησί θα πάψει πάψει να κτίζεται με τους σημερινούς ρυθμούς καταστρέφοντας το φυσικό περιβάλλον.

Εδώ και περίπου ένα μήνα η πρωτοβουλία Save Paros συγκεντρώνει υπογραφές επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να σώσει την ταυτότητά του νησιού «πριν αυτή αλωθεί και χαθεί πλήρως από την υπερδόμηση, την εξάντληση των φυσικών πόρων και του κυκλαδίτικου τοπίου, του πολιτισμού και της μοναδικότητας των Κυκλάδων».

Στο ψήφισμά της η πρωτοβουλία τονίζει μεταξύ άλλων ότι «προτείνει την ηπιότερη δυνατή φόρμουλα ώστε η Πάρος να έχει προοπτική να υπάρχει ως τόπος και αύριο. Ζητούμε την προσωρινή αναστολή έκδοσης νέων οικοδομικών αδειών μέσω της εφαρμογής της νομολογίας του Συμβουλίου της Επικρατείας που θέτει συγκεκριμένες και αυστηρές προϋποθέσεις στην εκτός σχεδίου δόμηση. Παράλληλα, ζητούμε την εξαίρεση οικοδομικών αδειών για πρώτη κατοικία».

«Είναι κατεπείγον και κρίσιμο να κατανοήσουμε ότι η παράταση του “business as usual” δεν αποτελεί πλέον επιλογή. Εφόσον διατηρηθεί ο σημερινός ρυθμός δόμησης, σε ελάχιστα χρόνια, η κατάσταση θα είναι τόσο ανεπανόρθωτα δυσχερής που η εφαρμογή του νέου Τοπικού Σχεδίου δεν θα έχει πλέον καμιά αξία: δεν θα έχει απομείνει τίποτα για να σωθεί».

Πηγή: avgi.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 23 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*