Αμοργός: 15o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου – 7η Ακαδημία Κινηματογράφου – 21ο Συνέδριο ΥΠΕΡΙΑ για τον Πολιτισμό

Newsroom.
26/08/2024 16:22
 
 
 

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Αμοργού, σε συνεργασία με τον Δήμο Αμοργού και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, διοργανώνει το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αμοργού, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 19 Νοεμβρίου 2024.

Το φεστιβάλ, που έχει αναγνωριστεί διεθνώς και αποτελεί μέλος της Διεθνούς Επιτροπής Φεστιβάλ CIFFT με έδρα τη Βιέννη, θα φιλοξενήσει ταινίες μικρού μήκους από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, περιλαμβάνοντας προβολές, διαγωνισμούς και απονομές βραβείων.

Παράλληλα, θα διεξαχθεί η 7η Ακαδημία Κινηματογράφου Αμοργού, η οποία θα καλωσορίσει μαθητές από διάφορες χώρες, καθώς και διακεκριμένους καθηγητές του κινηματογράφου. Το πρόγραμμα της Ακαδημίας περιλαμβάνει εργαστήρια και διαλέξεις υψηλού επιπέδου, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία εκπαίδευσης και έμπνευσης.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα σημαντικότερα σημεία του νησιού, να γευτούν τοπικά προϊόντα και να γνωρίσουν τα φημισμένα βότανα της Αμοργού.

Θα απολαύσουν τοπικούς χορούς και μουσική, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους φιλόξενους κατοίκους του νησιού και να εξερευνήσουν τοπία που μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για τους κινηματογραφιστές.

Ταυτόχρονα, το 21ο Πολιτιστικό Συνέδριο ΥΠΕΡΙΑ θα φιλοξενήσει ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών δράσεων και ομιλιών που θα εστιάζουν στον πολιτισμό, την γαστρονομία και τον κινηματογράφο, με ιδιαίτερη έμφαση στην πολιτιστική κληρονομιά των Κυκλάδων και με ειδικές παρουσιάσεις αφιερωμένες στην Αμοργό και τα νησιά των Κυκλάδων.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 10 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*