1ο Greek Panorama με Πάρο, Αντίπαρο και Μήλο στην «καρδιά» της Νέας Υόρκης

notio aigaio ny 2
admin
29/04/2017 10:03
 
 
 

Από τις 11 μέχρι τις 13 Μαΐου, η μεγάλη και πολυαναμενόμενη έκθεση Greek Panorama – Tourism, Culture, Gastronomy 2017 θα φέρει στο κέντρο της Νέας Υόρκης την Ελλάδα και θα δώσει την ευκαιρία στο αμερικανικό κοινό να γνωρίσει τα προϊόντα της.
Η έκθεση διοργανώνεται για πρώτη φορά στην ιστορική, κεντρική αίθουσα Vanderbilt Hall του εμβληματικού και παγκοσμίως γνωστού Grand Central Terminal Station, του κεντρικού συγκοινωνιακού κόμβου της πόλης, ο οποίος βρίσκεται στην «καρδιά» του Μανχάταν, στη συμβολή των 42nd Street και Park Avenue. Ο σταθμός Grand Central Terminal είναι η πιο πολυσύχναστη στάση στο σύστημα μετρό της Νέας Υόρκης. Κατά μέσο όρο, 7.500 άτομα την ώρα περνούν από τη γωνία της 42ης Οδού και της λεωφόρου Vanderbilt, καθιστώντας την μία από τις πιο πολυσύχναστες διασταυρώσεις στην πόλη.
Με τρεις αμερικανικές εταιρείες να πετούν απευθείας στην Αθήνα και την καθημερινή πτήση της Emirates όλο τον χρόνο, η 1η έκθεση Greek Panorama κάνει ένα βήμα να φέρει την Ελλάδα πιο κοντά στο αμερικανικό ταξιδιωτικό κοινό, το οποίο έχει διπλασιάσει τις αφίξεις του στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.
Αρωγός της προσπάθειας για την επιτυχημένη προβολή της Ελλάδας και τις προώθησης των ελληνικών προϊόντων στις ΗΠΑ είναι η ελληνική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, ενώ καθοριστική είναι η συμβολή της ελληνικής ομογένειας και σύσσωμης της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

notio aigaio ny 1

Τρία Κυκλαδονήσια στην 1ο Greek Panorama
Στο 1ο Greek Panorama συμμετέχει και η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, δίνοντας τη δυνατότητα στα νησιά της να κάνουν ένα δυναμικό άνοιγμα στην αμερικανική τουριστική αγορά, παράλληλα με την προβολή και ανάδειξη των τοπικών, παραδοσιακών προϊόντων. Τα νησιά που θα δώσουν το παρών είναι η Ρόδος, η Κάσος, η Νίσυρος, η Λέρος, η Πάρος, η Αντίπαρος και η Μήλος.
Βασικά στοιχεία της έκθεσης (που περιλαμβάνει παρουσιάσεις για κάθε τουριστικό προορισμό της Ελλάδας, καθώς και προβολή πλήθους κλάδων, όπως luxury tourism, ελληνική γαστρονομία, real estate, shopping, yachting & cruises κ.α.) θα αποτελούν ο Τουρισμός, ο Πολιτισμός και η Γαστρονομία. Κύριος στόχος της είναι η προώθηση των ελληνικών προϊόντων στο αμερικανικό κοινό.

notio aigaio ny 3
Δεδομένου ότι οι Αμερικανοί δίνουν μεγάλη σημασία την αυθεντικότητα των προϊόντων (originality), η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, φέροντας επάξια τον εντυπωσιακό τίτλο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, διαθέτει όλα τα προαπαιτούμενα για να κατακτήσει την αμερικανική αγορά με τα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας, παραδοσιακά προϊόντα των νησιών της.
Μια σειρά εκδηλώσεων και διαγωνισμών σε όλη τη διάρκεια του διημέρου της έκθεσης, έχει σκοπό να προσφέρει μια εξαιρετικά αληθινή «ελληνική» εμπειρία για όλους τους επισκέπτες, σε ένα περιβάλλον με κύρια χαρακτηριστικά την ελληνική φιλοξενία και τις πλούσιες γαστρονομικές παραδόσεις.

notio aigaio ny 4

Β2Β συναντήσεις
H Πέμπτη 11 Μαΐου είναι αφιερωμένη στις συνεδριάσεις Β2Β για την ελληνική και την αμερικανική τουριστική βιομηχανία και απευθύνονται αποκλειστικά σε επαγγελματίες από την Αμερική και την ελληνική αγορά. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διεξάγουν ατομικές προκαθορισμένες συναντήσεις με ειδικά επιλεγμένους αγοραστές, επαγγελματίες και στελέχη επιχειρήσεων της αμερικανικής ταξιδιωτικής αγοράς.
Η εκδήλωση Β2Β θα διεξαχθεί στο χώρο του Kellari στο Μανχάταν και θα συνδυαστεί με ελληνικές γαστρονομικές παρουσιάσεις από διακεκριμένους σεφ.
Ήδη, οι συνεδριάσεις Β2Β έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον πολλών επαγγελματιών στην αμερικανική ταξιδιωτική αγορά, αφού αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία να πραγματοποιηθούν μεμονωμένες επαγγελματικές συναντήσεις με ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις και προορισμούς.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας οι επαγγελματίες και οι εκθέτες θα έχουν τη δυνατότητα να παραβρεθούν στο επίσημο δείπνο της “Greek Panorama” με προσκεκλημένους εκπροσώπους της ελληνικής και αμερικανικής τουριστικής αγοράς, καθώς και με πλήθος δημοσιογράφων και παραγόντων.
Οι παραπάνω προγραμματισμένες εκδηλώσεις αποσκοπούν στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών, παράλληλα με την έναρξη της έκθεσης στις 12 και 13 Μαΐου, με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

notio aigaio ny 5

(Visited 15 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*