Δήμος Σύρου – Ερμούπολης: Ευχαριστίες για τις επετειακές εκδηλώσεις της αδελφοποίησης με την Grillon της Γαλλίας (φωτο)

Newsroom.
06/09/2024 10:45
 
 
 

 

Στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου των τριάντα (30) χρόνων αδελφοποίησης των Δήμων Σύρου – Ερμούπολης και Grillon της Γαλλίας, υποδεχθήκαμε στη Σύρο πολυπληθή αποστολή από την Grillon, η οποία φιλοξενήθηκε στο νησί μας και συμμετείχε στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος μας προς τιμήν της κατά το διάστημα 21-27 Αυγούστου 2024.

Μεταξύ των  μελών της γαλλικής αντιπροσωπείας ήταν ο Αντιδήμαρχος κ. Francis Dayde, η Πρόεδρος της Γαλλικής Επιτροπής Ελληνογαλλικής Φιλίας κα Ifka Petit, η πρώην Πρόεδρος κα François Sisteron και ο σύζυγός της κ. Christian Sisteron, καθώς επίσης και το δραστήριο μέλος της Επιτροπής κα Agnès Dayde.

Λίγα λόγια για την ιστορία της αδελφοποίησης:

Ήταν Ιούνιος του 1994, όταν ο Δήμος Grillon της Γαλλίας υπέγραψε το σύμφωνο αδελφοποίησης με τον πρώην Δήμο Άνω Σύρου. Οι δύο περιοχές παρουσίαζαν πολλά κοινά χαρακτηριστικά. Ήταν μικρές σε έκταση και πληθυσμό, αλλά με μεγάλη ιστορική αξία, καθώς και οι δύο υπήρξαν μεσαιωνικοί οικισμοί. Έμοιαζαν, επίσης, στην αρχιτεκτονική τους δομή, αλλά και στην οικονομική τους δραστηριότητα, η οποία ήταν προσανατολισμένη κυρίως στην ύπαιθρο και την αγροτική ζωή.

Μετά τη συνένωση των Δήμων, τη σκυτάλη παρέλαβε ο ενιαίος Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, συνεχίζοντας την ίδια παράδοση. Όλα αυτά τα χρόνια οι δύο Δήμοι έχουν καταφέρει να αναδείξουν όλα τα στοιχεία που τους ενώνουν μέσα από κοινές πρωτοβουλίες σε πολιτιστικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. Η αδελφοποίησή τους ένωσε δύο διαφορετικούς πολιτισμούς και έγινε η γέφυρα για να γνωριστούν καλύτερα και να αναπτύξουν δεσμούς αμοιβαίας εκτίμησης και αγάπης.

Για τις επετειακές μας εκδηλώσεις, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά:

  • Την κα Στέλλα Ψαριανού – Λημναίου για την ενεργό συμμετοχή της και τη διαχρονική της στήριξη στην αδελφοποίησή μας με την Grillon.
  • Τον χοροδιδάσκαλο και ιδρυτή του παραδοσιακού εργαστηρίου Σύρου «Άρωμα Παράδοσης» κ. Νίκο Σολάρη, καθώς και όλη τη χορευτική του ομάδα, τόσο για τη συμμετοχή τους με τους παραδοσιακούς χορούς όσο και για την προσφορά μεσογειακών εδεσμάτων στο νησιώτικο γλέντι που διοργανώθηκε στον μόλο Κινίου.
  • Τον Πρόεδρο του ΝΟΠΟΚ Κινίου κ. Ευάγγελο Ρούσσο και σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο, καθώς επίσης και όλους τους εθελοντές για τον γενικό ευπρεπισμό του χώρου που πραγματοποιήθηκε το νησιώτικο γλέντι, για το ψήσιμο των κρεατικών και την προσφορά παραδοσιακών εδεσμάτων.
  • Την  Πρόεδρο του Λυκείου των Ελληνίδων Σύρου κα Χριστίνα Λιγοψυχάκη, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ.κ. Άννα Γκιούλη -Κουκή, Ρίτα Ζαρμπώνη, Λίτσα Χαραλάμπους, Ειρήνη Δεκαβάλλα, Ειρήνη Χαρδαλή, Αιμιλία Αμπατζή, Φλώρα Μπαρμπέτα, Βιβή Γεωργιάδου, Αθανασία Χάλαρη και Ιωάννα Δρακάκη, καθώς και τον κ. Παύλο Χατζηγρηγορίου για την ξενάγηση στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Ερμούπολης.
  • Την κα Ντίνα Συκουτρή και τον κ. Δημήτρη Σταυρακόπουλο για την ξενάγηση στην οικογενειακή βιοτεχνία λουκουμιών “Συκουτρής” και στο Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας αντίστοιχα.
  • Τον κ. Μπάμπη Κουλούρα για τη βιντεοσκόπηση των εκδηλώσεων.
  • Τους Αντιδημάρχους κ.κ. Νικόλαο Σκευοφύλαξ, Γιάννη Μαραγκό, Χρηστιάννα Πάπιτση και Θωμαή Μενδρινού για την πολύτιμη συμβολή τους.

Αισθανόμαστε χρέος μας, ως νέα Δημοτική Αρχή, να στηρίξουμε αυτή την αδελφική σχέση που έχει αναπτυχθεί με την Grillon και να την ενδυναμώσουμε ακόμη περισσότερο, τιμώντας και συνεχίζοντας το έργο όλων αυτών των ανθρώπων που προηγήθηκαν και κυρίως των πρώην Δημάρχων Άνω Σύρου Γιώργου Πάπιτση, Ισίδωρου Σαλάχα και Φώτη Ξαγοράρη.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 13 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*