Τουρισμός: Οι 10 τοπ προορισμοί στην Ελλάδα, χωρίς υπερτουρισμό, σύμφωνα με τους Γερμανούς – 3 στις Κυκλάδες

Newsroom.
08/09/2024 17:39
 
 
 

Τη στροφή των Γερμανών σε αναζητήσεις νέων προορισμών χωρίς υπερτουρισμό αναδεικνύει η δημοφιλής ειδησεογραφική ιστοσελίδα Merkur.de.

Σύμφωνα με τον γερμανικό ιστότοπο που έχει κάθε μήνα δεκάδες εκατομμύρια επισκέψεις, «τα πανέμορφα νησιά της Ελλάδας είναι ένας δημοφιλής διεθνής προορισμός διακοπών κάθε χρόνο που όμως συγκεντρώνουν μεγάλα πλήθη τουριστών. Ευτυχώς, υπάρχουν ακόμα ελληνικά νησιά που δεν υποφέρουν από τον υπερτουρισμό και τα οποία προσφέρονται για ιδανικές αποδράσεις».

Στην κορυφή τα Κουφονήσια
Την κορυφή της λίστας της Merkur.de κατέχουν τα Κουφονήσια που είναι ένας γαλήνιος παράδεισος με σμαραγδένια νερά.

Ακολουθούν η Σαμοθράκη με τις υπέροχες φυσικές «πισίνες» και η Αλόννησος που είναι «ευλογημένη» με τιρκουάζ νερά, άγρια φύση, μαγευτικές διαδρομές για πεζοπορία καθώς και το εντυπωσιακό αρχαίο ναυάγιο της Περιστέρας για καταδύσεις.

Στις επόμενες θέσεις βρίσκονται η Ικαρία ως το νησί της μακροβιότητας, η μυροβόλος Χίος των εσπεριδοειδών και της μαστίχας, η Κάρπαθος που γοητεύει με τις αναλλοίωτες παραδόσεις και τις εξωτικές παραλίες, η γραφική Αντίπαρος και η Αμοργός με τα μοναδικά ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία. Ο κατάλογος ολοκληρώνεται με την Εύβοια, που εκπλήσσει ευχάριστα με τις πολλές εναλλακτικές δραστηριότητες, και τη Σάμο, που διαθέτει ονειρικές αμμώδεις παραλίες, πανέμορφους οικισμούς και αναρίθμητα σοκάκια.

«Χάρη στο εύρος επιλογών που διαθέτουμε για αξιοπρεπή διαμονή και καλό φαγητό, τη μοναδική γεωγραφική μορφολογία και τις πολύπλευρες δραστηριότητες σε όλα τα επίπεδα, όπως πεζοπορία, αναρρίχηση, καταδύσεις, θαλάσσια σπορ, δεκάδες παραλίες, αιωνόβιες παραδόσεις και πλήθος γραφικών χωριών, στο νησί δεν διαπιστώνονται φαινόμενα υπερτουρισμού. Το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων προσελκύει ταξιδιώτες από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Αυστρία, την Γερμανία, τη Σκανδιναβία και άλλες αγορές της Ευρώπης και πιο μακριά» εξηγεί ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Καρπάθου Τάσος Μηλιός.

«Η Αλόννησος διαθέτει όλες τις “πρώτες ύλες” για να ικανοποιήσει τον σύγχρονο ταξιδιώτη προσφέροντας εμπειρίες αναζωογόνησης και χαλάρωσης χωρίς τις επιπτώσεις του υπερτουρισμού. Τα καταλύματα, εστιατόρια, καφέ- μπαρ και οι άλλες τοπικές επιχειρήσεις παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες και αυθεντική φιλοξενία κρατώντας τις τιμές σε λογικά επίπεδα» δήλωσε με τη σειρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Αλοννήσου και τουριστικός πράκτορας Διογένης Θεοδώρου.

Ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Πάρης Παπαγεωργίου εξηγεί πως «με ένα δικό της ξεχωριστό τρόπο η Ανατολική Σάμος καταφέρνει να τους αφήνει όλους ευχαριστημένους, κι αυτούς που ακολουθούν τους ρυθμούς των djs στις δημοφιλείς παραλίες Ποτοκάκι και Ψιλή Άμμο, κι αυτούς που αναζητούν την απόλυτη ηρεμία, αλλά και μοναξιά, στου Κυριάννη, στο Λιμνονάκι και στην Τσόπελα κάτω από το χωριό των Σπαθαραίων».

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 72 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*