Ερώτηση Λαϊκής Συσπείρωσης Σύρου-Ερμούπολης σχετικά με την ασφάλεια των σχολικών κτιρίων

Newsroom
10/09/2024 14:09
 
 
 

 

Ερώτημα προς τη δημοτική αρχή σχετικά με την ασφάλεια των σχολικών κτιρίων, ενόψει και της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, κατέθεσε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου-Ερμούπολης η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, επισημαίνει ότι, για ακόμη μια φορά, φανερώθηκε πως η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση του Δήμου αποτελεί τροχοπέδη για τη σωστή λειτουργία του και την εξασφάλιση απολύτως ασφαλών υποδομών, καθώς τα έξι μόλις άτομα που απασχολούνται στο συνεργείο των μικρών έργων, δεν έχουν τη δυνατότητα να αντεπεξέλθουν σε όλες τις απαιτούμενες εργασίες και επισκευές στα σχολικά κτίρια, ούτε και να παρέμβουν άμεσα σε όλα τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Το πλήρες περιεχόμενο της ανακοίνωσης:
Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 09 Σεπτέμβρη, η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε ερώτημα προς τη Δημοτική Αρχή αναφορικά με την ασφάλεια των σχολικών κτιρίων, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Όπως τονίστηκε στην ερώτηση, η προηγούμενη σχολική χρονιά σημαδεύτηκε από σοβαρά και επικίνδυνα για την ασφάλεια μαθητών, εκπαιδευτικών και λοιπού προσωπικού, περιστατικά όπως οι πτώσεις σοβάδων στο ΓΕΛ, που προκάλεσε τον ελαφρύ, ευτυχώς, τραυματισμό μαθητή, οι πτώσεις σοβάδων στον βρεφονηπιακό σταθμό του Ξηρόκαμπου που είχαν σαν αποτέλεσμα και το προσωρινό του κλείσιμο.

Μπροστά λοιπόν στην νέα σχολική χρονιά, ρωτήθηκε η Δημοτική Αρχή αν έχει προχωρήσει σε ενέργειες και ποιες, ώστε να μην επαναληφθούν και φέτος τέτοια περιστατικά.

Στην απάντηση της η Δημοτική Αρχή, ανέφερε τα έργα που ήδη τρέχουν και θα τρέξουν το επόμενο διάστημα στα σχολικά κτίρια. Για μια ακόμη φορά, όμως έγιναν φανερά τα προβλήματα που προκαλούνται στην σωστή λειτουργία του Δήμου και στην εξασφάλιση πλήρως ασφαλών υποδομών, από την χρόνια υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του Δήμου, καθώς τα μόλις 6 άτομα του συνεργείου μικρών έργων, δεν έχουν τη δυνατότητα να προσχωρήσουν σε όλες τις απαιτούμενες εργασίες και επισκευές στα κτίρια, όπως και φυσικά να παρέμβουν άμεσα σε όλα τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 27 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*