Δράσεις από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας ΝΑ Κυκλάδων ΚΛΙΜΑΚΑ για την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης για την Αυτοκτονία

Newsroom.
13/09/2024 02:11
 
 
 

 

Η 10η Σεπτεμβρίου από το 2003 έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας, μια μέρα αφιερωμένη στη συνειδητοποίηση και την κατανόηση ενός από τα πιο ευαίσθητα και πολυδιάστατα θέματα που αγγίζουν την ανθρώπινη ύπαρξη.

Μια μέρα ορόσημο με στόχο την ευαισθητοποίηση για το κρίσιμο ζήτημα της αυτοκτονίας και την ανάγκη λήψης άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων για την πρόληψή της. Η ΚΛΙΜΑΚΑ, με πολυετή παρουσία στον χώρο της ψυχικής υγείας, καλεί τους θεσμικούς φορείς, τους επαγγελματίες και ολόκληρη την κοινωνία να ενωθούν σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία. Η αυτοκτονία αποτελεί την μοναδική θανατηφόρο ψυχιατρική κατάσταση, με περίπου 500 θανάτους ετησίως στην Ελλάδα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, αφήνοντας πίσω πάνω από 5.000 πενθούντες κάθε χρόνο. Παρόλα αυτά, οι αυτοκτονίες, διαχρονικά, είναι πολύ περισσότερες λόγω της υποκαταγραφής, ενώ οι μη θανατηφόρες απόπειρες εκτιμάται ότι είναι έως και 20 φορές περισσότερες από τις καταγεγραμμένες αυτοκτονίες.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας, η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας/ Μονάδες Τηλεψυχιατρικής ΚΛΙΜΑΚΑ πραγματοποίησε δράσεις ευαισθητοποίησης στα νησιά της Νάξου, της Σαντορίνης, της Αμοργού και του Καστελλόριζου.

Στις δράσεις μας τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος κατοίκων και επισκεπτών των νησιών, καθώς και ο κ. Δαρζέντας, Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Πρόνοιας, Κοινωνικής Μέριμνας και Κοινωνικών Παντοπωλείων Κυκλάδων Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η κ. Καραμολέγκου, Έπαρχος Θήρας, ο κ. Ασβέστης, Δήμαρχος Μεγίστης, ο κ. Αμύγδαλος, Αντιδήμαρχος Μεγίστης, η κ. Δεσποτίδη, Αντιδήμαρχος Αμοργού, ο κ. Φλεριανός, Αντιδήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, η κ. Τσερπέ, ψυχόλογος Κέντρου Κοινότητας Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, η κ. Λεγάκη, μαία Κέντρου Υγείας Αμοργού, ο κ. Ξανθός, Ειδικός παθολόγος και Διευθυντής Π.Π.Ι. Μεγίστης, η κ. Τόκα, Νοσηλεύτρια Π.Π.Ι. Μεγίστης και ο κ. Κουτσοδήμας, Ιατρός Οπλίτης Υπηρεσίας Υπαίθρου.

Παράλληλα, φωταγωγήθηκαν με κιτρινοπορτοκαλί χρώμα, ένα χρώμα που είναι παγκοσμίως συνδεδεμένο με τις κορδέλες ευαισθητοποίησης για την πρόληψη της αυτοκτονίας, η Πορτάρα στη Χώρα Νάξου, οι Ανεμόμυλοι στη Χώρα Αμοργού, το Επαρχείο Θήρας και το Δημαρχείο Μεγίστης.

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας/ Μονάδες Τηλεψυχιατρικής ΚΛΙΜΑΚΑ ευχαριστεί θερμά όλους τους παρευρισκόμενους στις δράσεις που πραγματοποιηθήκαν και επιθυμεί να αποδώσει ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, στον Δήμο Αμοργού, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου Κυκλάδων και στον Δήμο Μεγίστης για την συμβολή και την ευαισθητοποίησή τους σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, για το οποίο η ανάγκη για ουσιαστική δράση είναι επιτακτική.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας/ Μονάδες Τηλεψυχιατρικής ΚΛΙΜΑΚΑ
Νάξος: Οδός Δανακού, Χώρα Νάξου, τηλ. 2285026982
Σαντορίνη: Μεσσαριά, τηλ. 2286025961
Αμοργός: Κατάπολα, τηλ. 2285071840
Καστελλόριζο: Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Μεγίστης, τηλ.2246049122
Σύμη: Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σύμης, τηλ. 2246072094
e-mail: kinitimonada@klimaka.org.gr
www.klimaka.org.gr

Homepage

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τις δράσεις:

 

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 5 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*