Λήγει η κατάληψη στο 1ο Γυμνάσιο – Νέα πρόταση από το Σύλλογο Γονέων για τον κάδο

2h katalipsi A gymnasio 1
admin
04/05/2017 10:23
 
 
 

Συνεχίζεται για τρίτη μέρα σήμερα η κατάληψη του 1ου Γυμνασίου Νάξου από τους μαθητές οι οποίοι επιμένουν στην ικανοποίηση των αιτημάτων τους από το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ενώ πληροφορίες του www.naxostimes.gr αναφέρουν ότι οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία τους τη Δευτέρα… 

 

Επίσκεψη Λιανού-Ψαρρού στο σχολείο

Το πρωί της Πέμπτης το σχολείο επισκέφτηκαν ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Λιανός με τον πρόεδρο της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής Αρτέμη Ψαρό όπου συνομίλησαν με τους μαθητές, εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και το διευθυντή του σχολείου, μήπως και βρεθεί κάποια λύση για να λήξει η κατάληψη και να επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία. 

“Κόκκινο πανί” εξακολουθεί να είναι ο κάδος απορριμμάτων αριστερά από την είσοδο του σχολείου, κάτι που όπως είπε ο κ. Λιανός είναι θέμα του δημάρχου, ο οποίος εμένει στα όσα έχει πει στους μαθητές, ότι δηλαδή μέχρι να γίνει η διαβούλευση για τη γενικότερη χωροθέτηση των κάδων στο δήμο, δεν θα απομακρυνθεί από το σημείο. 

Να φεύγει ο κάδος τις ώρες του σχολείου

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Γιώργος Σαντοριναίος κατέθεσε την πρόταση, προσωρινά και μέχρι να γίνει η διαβούλευση, ο κάδος να φεύγει από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 3:00 μετά το μεσημέρι (ώρες κατά τις οποίες τα παιδιά είναι στο σχολείο) και να επιστρέφει για τις υπόλοιπες ώρες στη θέση του… Ο κ. Λιανός είπε θα μεταφέρει την πρόταση στο δήμαρχο και κατά τη διάρκεια της ημέρας θα υπάρξει απάντηση.

Σε ότι αφορά το γήπεδο μπάσκετ ο αντιδήμαρχος είπε ότι άμεσα και μέσα στις επόμενες ημέρες πρόκειται να φτιαχτεί και να στρωθεί με πλαστικό τάπητα όπως το 4ο Δημοτικό σχολείο, ενώ για τα άλλα αιτήματα των μαθητών που δεν μπορούν να λυθούν από τη μια μέρα στην άλλη, έχει δώσει σχετικές απαντήσεις. 

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του www.naxostimes.gr, μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων είχαν συνάντηση την Τετάρτη με αρμόδιους για τη διοργάνωση συναυλίας ή άλλων εκδηλώσεων στο σχολείο με σκοπό την ανάδειξη των αιτημάτων των μαθητών, κάτι που συζητήθηκε στο σχολικό συμβούλιο της Τετάρτης με την παρουσία του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χρήστου Μιχαλόπουλου. 

Για το καλώδιο που δίνει ρεύμα στον κάδο αποσυμπίεσης και περνά από το σχολείο εγκυμονόντας κινδύνους για τα παιδιά με την προχειρότητα η οποία είναι συνδεδεμένος, ο κ. Κοντόπουλος έχει ξεκαθαρίσει ότι πλέον δεν θα συνδέεται στο ηλεκτρικό ρεύμα αφού δεν υπάρχει συγκεκριμένη μελέτη. 

Από Δευτέρας …κανονικά στα θρανία

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του www.naxostimes.gr οι μαθητές μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής θα λήξουν την κατάληψη και από τη Δευτέρα θα επιστρέψουν κανονικά στα θρανία.

Την απόφαση θα τη λάβει το Δεκαπενταμελές Μαθητικό Συμβούλιο (όπως έχει δικαίωμα να το κάνει), το οποίο ήταν αυτό που αποφάσισε και τη νέα κατάληψη την Τρίτη (02-05-2017) το πρωί.
Πάντως η σχολική κοινότητα φαίνεται αποφασισμένη με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να μη σταματήσει, αλλά να συνεχίσει τη διεκδίκηση για την επίλυση των αιτημάτων τους 

(Visited 40 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*