Ποιο ελληνικό νησί είναι ιδανικός προορισμός το φθινόπωρο

Newsroom.
17/09/2024 07:20
 
 
 

Ετοιμαστείτε για άφθονη τέχνη, φαγητό και φανταστικές παραλίες.

Υπάρχουν περίπου 6.000 νησιά στην Ελλάδα, περισσότερα από 275 τα οποία κατοικούνται.  Θα μπορούσατε να περάσετε μια ζωή εξερευνώντας τα όλα, να γνωρίσετε και να αγαπήσετε το καθένα.

Αλλά είμαστε εδώ για να σας πούμε γιατί πρέπει να ξεκινήσετε με τη Νάξο, σημειώνει το Travel+ Leisure.

«Η Νάξος συχνά παραβλέπεται από τους τουρίστες σε σύγκριση με άλλα ελληνικά νησιά, όπως η Σαντορίνη», μοιράστηκε με το Travel + Leisure η Alys Colayera,  ταξιδιωτική εμπειρογνώμονας για την Ελλάδα στο Black Tomato. “Το νησί διαθέτει μερικές από τις καλύτερες παραλίες με λευκή άμμο σε όλη την Ελλάδα.” H Colayera δεν είναι όμως η μόνη.

«Η Νάξος είναι ένα από τα αγαπημένα μου νησιά για επίσκεψη και μια τεράστια επιτυχία με τους πελάτες μας που έρχονται ξανά γιατί έχει κάτι για όλους», δήλωσε ο Devaki Das, ιδρυτής του Weave a Thousand Journeys. «Αν ονειρεύεστε χαλαρές διακοπές, αυτό το νησί έχει μίλια από αμμώδεις παραλίες και αμμόλοφους που σας περιμένουν. Ορισμένες βρίθουν από ζωντάνια πολλά beach bar, ενώ άλλες είναι ανέγγιχτες και γαλήνιες. Και αν σας αρέσουν τα θαλάσσια σπορ όπως το windsurfing και το kitesurfing, η Νάξος έχει και από αυτά».

Η Νάξος, το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, είναι πράγματι ένα μέρος όπου κάθε είδους ταξιδιώτης μπορεί να βρει την ευτυχία των διακοπών του.

Οπως σημείωσαν τόσο ο Das όσο και η Colayera, το φθινόπωρο είναι επίσης μια φανταστική εποχή να επισκεφθείτε την Νάξο. «Ο Σεπτέμβριος είναι ένα σταθερό σχέδιο Β», πρόσθεσε ο Das». «Οι μέρες είναι λίγο μικρότερες, αλλά ο καιρός είναι ακόμα καλός – όχι πολύ ζεστός ή ψυχρός. Και καθώς το καλοκαίρι αποχωρεί , το νησί αποκτά αυτή την υπέροχη χαλαρή ατμόσφαιρα καθώς οι ντόπιοι αρχίζουν να χαλαρώνουν και οι ρυθμοί αρχίζουν να επιβραδύνονται».

Ποια είναι τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Νάξο

Εξερευνήστε την Πορτάρα (Ναό του Απόλλωνα)

Αφιερώστε χρόνο για να εξερευνήσετε το κύριο ιστορικό ορόσημο του νησιού —τον Ναό του Απόλλωνα. Είναι το τελευταίο εναπομείναν κομμάτι ενός ναού που χτίστηκε το 530 π.Χ. για να τιμήσει τον Απόλλωνα, και ένα ιδιαίτερα δημοφιλές μέρος για επίσκεψη κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος χάρη στην εκπληκτική θέα στην θάλασσα. Κατευθυνθείτε τότε για να γίνετε μέρος του πλήθους ή πηγαίνετε νωρίς το πρωί αν δεν σας αρέσουν τα πλήθη.

Επισκεφθείτε την Παλιά Πόλη (Χώρα)

Περάστε μέρος των διακοπών σας στη Νάξο περιπλανώμενοι στα στενά δρομάκια της Χώρας, γνωστή και ως Παλιά Πόλη. Εδώ, οι ταξιδιώτες θα βρουν έναν συνδυασμό από βενετσιάνικα και ελληνικά κτίρια που στεγάζουν αξιολάτρευτα καφέ και εστιατόρια, μαζί με πολλά καταστήματα που πωλούν όλα τα είδη σουβενίρ — από κοσμήματα μέχρι κεραμικά, μαγνήτες και μπλουζάκια.

Χαλαρώστε στην παραλία της Πλάκας

Η Νάξος φιλοξενεί πολλές παραλίες που αξίζει να επισκεφτείτε, αλλά καμία δεν μπορεί να είναι τόσο εντυπωσιακή όσο η Πλάκα. Η απαλή λευκή άμμος εδώ δίνει τη θέση της στα αστραφτερά γαλαζοπράσινα νερά, δημιουργώντας ένα ειδυλλιακό σκηνικό.  Η Πλάκα τυχαίνει επίσης να είναι η μεγαλύτερη παραλία με λευκή άμμο στο νησί, που σημαίνει ότι θα μπορείτε εύκολα να βρείτε ένα μέρος για να το κάνετε δικό σας.

Πεζοπορία στο όρος Ζας

Ανεβάστε τους καρδιακούς σας ρυθμούς και δείτε μια διαφορετική πλευρά του νησιού με μια πεζοπορία στην ψηλότερη κορυφή των Κυκλάδων, το όρος Ζας. Η διαδρομή 5,7 μιλίων  έχει χαρακτηριστεί ως «δύσκολη» στο AllTrails λόγω της απόστασης και του υψομέτρου. Ωστόσο, ανταμείβει όσους κάνουν τον κόπο, με φανταστική πανοραμική θέα στο νησί και τη θάλασσα.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 90 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*