Ερώτηση Καφούρου για την καθυστέρηση πληρωμής του Μ.Ι. στις επιχειρήσεις με έδρα στις Κυκλάδες

Newsroom
17/09/2024 14:18
 
 
 

 

Ερώτηση για τις σημαντικές καθυστερήσεις στην καταβολή του Μεταφορικού Ισοδύναμου στους επαγγελματίες του νομού Κυκλάδων κατέθεσε προς τους Υπουργούς Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Μάρκος Καφούρος.

Ο κ. Καφούρος αναφέρει ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν υποβληθεί, τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν έχουν πληρωθεί για το Μεταφορικό ισοδύναμο οι επιχειρήσεις, για τις δαπάνες που ανάγονται στο 2ο εξάμηνο του 2022. Επίσης, δεν έχει ανακοινωθεί αρμοδίως κανένας επίσημος προγραμματισμός για την καταβολή του.

Όπως τονίζει, η έγκαιρη καταβολή αποτελεί κομβικό ζήτημα επιβίωσης των νησιωτικών επιχειρήσεων που επωμίζονται τη σημαντική αύξηση του μεταφορικού κόστους και των υψηλών ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Κατόπιν των παραπάνω, ο βουλευτής Κυκλάδων ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς:
1. Πότε θα καταβληθούν τα οφειλόμενα ποσά, ώστε να δοθεί μια άμεση λύση στην καταβολή των ποσών του μεταφορικού ισοδύναμου των επιχειρήσεων στις Κυκλάδες για τα έτη 2022 και 2023 που βρίσκονται σε πολύμηνη καθυστέρηση;
2. Σε ποια μέτρα και πολιτικές αποφάσεις, ενδεχομένως θα προβείτε με στόχο την αντιμετώπιση των αρρυθμιών στην απόδοση και την έγκαιρη καταβολή του μεταφορικού ισοδύναμου στις κυκλαδίτικες επιχειρήσεις;

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 4 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*