Ένωση Ξενοδόχων Αμοργού: Διαμαρτυρία για την αύξηση της τιμής των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και τις αλλαγές στα δρομολόγια

Newsroom
23/09/2024 00:23
 
 
 

 

Η Ένωση Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων Αμοργού εξέφρασε τη διαμαρτυρία της μέσω επιστολής προς τον Υπουργό Ναυτιλίας, την Attica Group, τον Δήμαρχο Αμοργού και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, σχετικά με την επικείμενη αύξηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και την αλλαγή των ημερήσιων δρομολογίων του πλοίου Blue Star σε νυχτερινά από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Η Ένωση τονίζει ότι αυτές οι αλλαγές, πριν ακόμα ολοκληρωθεί η τουριστική σεζόν, δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των επιχειρήσεων και οδηγούν σε σημαντική μείωση των κρατήσεων, ακυρώσεις και συρρίκνωση της τουριστικής περιόδου.

Η Ένωση ζητά να διατηρηθούν τα καλοκαιρινά δρομολόγια από την 1 Απριλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ το νυχτερινό δρομολόγιο του Blue Star να ισχύει από την 1η Σεπτεμβρίου έως τις 30 Απριλίου. Προτείνει τη μείωση των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, τα οποία θεωρεί ότι λειτουργούν αποτρεπτικά για πολλούς επισκέπτες.

Επίσης, το πρόγραμμα δρομολογίων να είναι 2ετές και να αναρτάται διαδικτυακά. Την διατήρηση της σύνδεσης με την Ρόδο με το μεγάλο BlueStar 1 ή 2 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και τέλος να γίνει σύνδεση της Αμοργού με τη Κρήτη.

Η επιστολή καταλήγει με την έκκληση για κατανόηση των αιτημάτων και συνεργασία για την επίλυση των προβλημάτων, υπογραμμίζοντας ότι η κοινή δράση θα οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα για την τοπική τουριστική οικονομία.

Η επιστολή διαμαρτυρίας για δρομολόγια Αμοργού

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Η Ένωση Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενο Δωματίων Αμοργού διαμαρτύρεται προς κάθε κατεύθυνση και κυρίως προς τους κρατικούς φορείς για την επικείμενη αύξηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων που προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Attica Group κ. Θεοδωράτος.

Επίσης αντιδρούμε και στην αλλαγή των ημερήσιων δρομολογίων του Blue Star σε νυχτερινό από αρχές Σεπτεμβρίου πριν ακόμα τελειώσει τουριστική σεζόν.

Οι συνθήκες αυτές όχι μόνο δημιουργούν πρόβλημα στην λειτουργία των επιχειρήσεων αλλά τις οδηγούν και σε τερματισμό σταδιακά.

Όλα μαζί, η αύξηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, οι ακυρώσεις δρομολογίων, η ακρίβεια , οι φορολογικές επιβαρύνσεις είχαν σαν αποτέλεσμα την σημαντική μείωση στις κρατήσεις , τις πολλαπλές ακυρώσεις και σαφώς την μείωση της σεζόν

Ζητάμε
1) Τα δρομολόγια της καλοκαιρινής σεζόν να αρχίζουν 1 Απριλίου και να τελειώνουν 30 Σεπτεμβρίου
( γρήγορα πλοία- συμβατικά και πρωινό δρομολόγια)
2) Το βραδινό δρομολόγιο του Blue Star να ξεκινά 1/10 και να τελειώνει 30/4 κάθε έτους
3) Το πρόγραμμα δρομολογίων να αναρτώνται διαδικτυακά και ένα αφορά μία 2ετη ανακοίνωση
4) όχι μόνο να μην έχουμε αύξηση αλλά να μειώσουμε τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, τα οποία τουλάχιστον αυτό το καλοκαίρι ήταν ανασταλτικός παράγοντας για πολλούς επισκέπτες.
5) Τη διατήρηση της σύνδεσης με την Ρόδο με το μεγάλο BlueStar 1 ή 2 μέχρι 30/9
6) Επίσης θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι γίνονται πολλές προσπάθειες από την Ένωση μας και το Δήμο Αμοργού να γίνει σύνδεση του νησιού μας με την Κρήτη.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε στην κατανόηση των αιτημάτων μας

Ζητούμε τη συνεργασία σας για την επίλυση των θεμάτων γνωρίζοντας ότι η κοινή αντιμετώπιση θα επιφέρει θετικά αποτελέσματα
Με εκτίμηση,

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος
Ιωάννα Σανή

Η Γραμματέας
Ουρανία Θηραίου

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 262 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*