Νάξος: Διάσωση λευκοτσικνιά που ήταν γεμάτος λάδια – Σοβαρό ζήτημα μόλυνσης του περιβάλλοντος

Newsroom
23/09/2024 02:08
 
 
 

 

Ένας λευκοτσικνιάς (Egretta garzetta), βρέθηκε γεμάτος λάδια σε ξενοδοχείο της Αγίας Άννας στη Νάξο, όπως ανέφερε ο Σύλλογος “Προστασία Άγριας Ζωής” Νάξου. Οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου ειδοποίησαν άμεσα τον Σύλλογο, που ξεκίνησε γρήγορα τη διαδικασία καθαρισμού και θεραπείας του πτηνού. Εκτός από το γεγονός ότι ήταν καλυμμένο με λάδια, το πουλί βρέθηκε εξαιρετικά αδύναμο και εξαντλημένο.

Η διαδικασία καθαρισμού και αποκατάστασης του λευκοτσικνιά είναι ιδιαίτερα δύσκολη και ενδέχεται να χρειαστούν εβδομάδες για να ολοκληρωθεί. Ωστόσο, οι εθελοντές του Συλλόγου παραμένουν αισιόδοξοι ότι το άτυχο πτηνό θα ανακάμψει πλήρως.

Το περιστατικό αυτό εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τη ρύπανση και την αλόγιστη χρήση επικίνδυνων ουσιών στο περιβάλλον. “Γιατί κάποιος να έχει εκτεθειμένα λάδια, προκαλώντας με αυτόν τον τρόπο σοβαρές βλάβες στο περιβάλλον, στα ζώα, αλλά και σε εμάς τους ίδιους;”, αναρωτιούνται τα μέλη του Συλλόγου.

Η προστασία της άγριας ζωής και η προσοχή στις περιβαλλοντικές συνέπειες των πράξεών μας είναι ζωτικής σημασίας, ειδικά σε περιοχές με πλούσια βιοποικιλότητα, όπως η Νάξος. Το συμβάν με τον λευκοτσικνιά αναδεικνύει την ανάγκη ευαισθητοποίησης και δράσης για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των ειδών που ζουν σε αυτό.

Η ανάρτηση του Συλλόγου:

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 250 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*