«Πολίτες Για Τα Νησιά Μας» προς Μ. Μαργαρίτη: «Να προάγετε το συμφέρον του τόπου και όχι να φωτογραφίζεστε»

polites gia ta nisia mas
admin
12/05/2017 12:42
 
 
 

Από την αίτηση, πέρασαν στην… απαίτηση ο Βασίλης Βρούτσης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πολίτες Για Τα Νησιά Μας» και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Αντώνης Βασαλάκης, οι οποίοι ζητούν από τον δήμαρχο Μανόλη Μαργαρίτη να αναλάβει – επιτέλους – δράση για σοβαρά περιβαλλοντικά θέματα, όπως αυτό της θανάτωσης των θαλάσσιων χελωνών.

Με νέο έγγραφο τους προς τον δήμαρχο, το οποίο κοινοποιείται και προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, οι κ.κ. Βρούτσης και Βασαλάκης απαιτούν πλέον να ικανοποιηθούν τα όσα είχαν ζητήσει ήδη από τα τέλη Μαρτίου, δηλαδή να τους χορηγηθούν αντίγραφα των εγγράφων που έχουν αποσταλεί στο λιμεναρχείο Νάξου (ή σε οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία ή φορέα) για τα περιστατικά θανάτωσης των χελωνών και να συζητηθεί το ακανθώδες – πλέον – αυτό θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, καθώς και να ενημερωθούν για το αν σκοπεύει ο δήμος να προβεί σε ενέργειες ένταξης σε κάποιο από τα τέσσερα προγράμματα του ΕΣΠΑ για το περιβάλλον και την ανάδειξη της φυσικής κληρονομιάς των νησιών.
«Πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσετε ότι το καθήκον σας είναι να προάγετε το συμφέρον αυτού του τόπου και να αναλαμβάνετε δράση σε σημαντικά ζητήματα που ανακύπτουν και όχι να φωτογραφίζεστε σε κάθε ευκαιρία σε κοινωνικές και άλλες εκδηλώσεις» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι δυο δημοτικοί σύμβουλοι, το έγγραφο των οποίων έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ: τον κ. Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
Κοιν: τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων
ΘΕΜΑ: Θανατώσεις θαλασσίων χελωνών & Δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος
Σχετικό έγγραφο: Το υπ’ αριθ. 5340/24.03.2017 έγγραφο μας.

Με το ανωτέρω έγγραφο μας, σάς ζητούσαμε να μας χορηγήσετε αντίγραφο κάθε εγγράφου που έχετε αποστείλει στο Λιμεναρχείο Νάξου (ή σε οποιαδήποτε άλλη Υπηρεσία ή φορέα) σχετικά με το ζήτημα της θανάτωσης θαλασσίων χελωνών, το οποίο όπως θα γνωρίζετε συνεχίζεται αμείωτο.
Ακόμη, με το ίδιο έγγραφο σας γνωστοποιήσαμε την προκήρυξη τεσσάρων (4) προγραμμάτων του Ε.Σ.Π.Α για το περιβάλλον και την ανάδειξη της φυσικής κληρονομιάς των νησιών μας.
Τέλος, σας ζητήσαμε να εισάγετε στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα των χελωνών, καλώντας τους σχετιζόμενους φορείς, συλλόγους, αρχές και υπηρεσίες.
Ωστόσο, μέχρι σήμερα, αν και έχουν περάσει σχεδόν 50 ημέρες από την κατάθεση του εγγράφου, δεν μας έχετε χορηγήσει κανένα έγγραφο.
Επίσης αν και από τότε έχουν πραγματοποιηθεί τρεις (3) συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου,
Α) δεν έχετε εισάγει το θέμα για συζήτηση σε κανένα από αυτά.
Β) δεν έχετε εισάγει σε συζήτηση την υποβολή πρότασης για κάποιο από τα ανωτέρω προγράμματα.
Πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσετε ότι το καθήκον σας είναι να προάγετε το συμφέρον αυτού του τόπου και να αναλαμβάνετε δράση σε σημαντικά ζητήματα που ανακύπτουν και όχι να φωτογραφίζεστε σε κάθε ευκαιρία σε κοινωνικές και άλλες εκδηλώσεις.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
Όπως άμεσα προχωρήσετε σε ό, τι σας ζητάμε ανωτέρω και
Να μας ενημερώσετε αν σκοπεύετε να προβείτε σε κάποια ενέργεια για κάποιο από τα ανωτέρω προγράμματα καθώς ήδη έχει εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής προτάσεων για το πρόγραμμα με τίτλο «Δράσεις για την προστασία & ανάδειξη φυσικής κληρονομιάς μικρών νησιών ΠΝΑ».

Νάξος, 12 Μαΐου 2017
Για τη Δημοτική Κίνηση Πολίτες για τα Νησιά μας
Βασίλης Βρούτσης Αντώνης Βασαλάκης
Δημοτικοί Σύμβουλοι

(Visited 24 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*