Σύρος: Το Διανησιωτικό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ «CINEμάθεια» γεφυρώνει νησιά και πολιτισμούς για 12η χρονιά

Newsroom.
10/10/2024 15:51
 
 
 

 

«Το Διανησιωτικό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Β. και Ν. Αιγαίου “CINEμάθεια” δημιουργεί εδώ και 12 χρόνια «δρόμους επικοινωνίας» όχι μόνο ανάμεσα στα νησιά του Αιγαίου, αλλά και σε σχολεία του ελληνισμού της διασποράς, όπου έχει επεκταθεί η εμβέλειά του, τα τελευταία χρόνια», δήλωσε στην ΕΡΤ3 η Στέλλα Τσιροπινά, συντονίστρια του Φεστιβάλ.

«Σε όλο αυτό το διάστημα, μαθητικές ταινίες από Γυμνάσια και Λύκεια με φρεσκάδα και έμπνευση παρουσιάζουν θέματα με ευαισθησία, μνήμη και θέματα της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Φέτος, 47 δεκάλεπτες ταινίες -ντοκιμαντέρ, video clips, animation, ταινίες μυθοπλασίας- φέρνουν κοντύτερα τόπους και ανθρώπους, σμίγοντας στην οθόνη το άλλοτε και το τώρα, το όνειρο και την πραγματικότητα, το τραγούδι και τη μαρτυρία», πρόσθεσε.

Από τις 9 έως και τις 11 Οκτωβρίου, το κυρίως Φεστιβάλ «CINEμάθεια» πραγματοποιείται στο εμβληματικό θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ, στην Ερμούπολη Σύρου, με παράλληλα εργαστήρια για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά και τη δημιουργία ταινιών στο σχολείο.

Στη συνέχεια, από τις 15 έως και τις 18 Οκτωβρίου, θα ακολουθήσουν μεταφεστιβαλικές προβολές και εργαστήρια για εκπαιδευτικούς και μαθητές, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου και στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 9 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*