Στη Σύρο η Κατερίνα Μονογυιού: Εκπροσώπησε τη βουλή στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου

Newsroom
28/10/2024 18:01
 
 
 

 

Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μονογυιού, εκπροσώπησε τη Βουλή των Ελλήνων στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στη Σύρο, τιμώντας το ιστορικό «Όχι» του 1940. Παρευρέθηκε στην επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Ερμούπολη, μαζί με τους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας και αρχών, και κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο Πεσόντων ως φόρο τιμής στους ήρωες του έθνους.

Παρακολουθώντας τη μαθητική παρέλαση, η κα Μονογυιού χαιρέτησε τη νεολαία και την παράδοση, τονίζοντας τη σημασία της αντίστασης και της εθνικής ενότητας. Σε δήλωσή της μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η σημερινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου δεν είναι απλώς μια μέρα μνήμης. Είναι ένας φόρος τιμής στην αντίσταση, την αξιοπρέπεια και την αφοσίωση στον τόπο μας»

Η κα Μονογυιού κάλεσε τους πολίτες να τιμήσουν την εθνική ενότητα, υπογραμμίζοντας τη διαχρονική αξία των γεγονότων της 28ης Οκτωβρίου.

Αναλυτικότερα σύμφωνα με δελτίο Τύπου της βουλευτή Κυκλάδων: “Η Κατερίνα Μονογυιού, Εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, στους Εορτασμούς της 28ης Οκτωβρίου στην αρχόντισσα των Κυκλάδων τη Σύρο

Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μονογυιού, συμμετείχε στους επίσημους εορτασμούς της 28ης Οκτωβρίου στη Σύρο ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων. Τιμώντας το ιστορικό «Όχι» του 1940 και τη θυσία των Ελλήνων, η κα Μονογυιού παρέστη στις εκδηλώσεις μαζί με τους πολίτες των Κυκλάδων και τις τοπικές αρχές, υπογραμμίζοντας τη σημασία της επετείου για την ιστορία και την ταυτότητα της χώρας.

Η κα Μονογυιού παρευρέθηκε στην επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Ερμούπολη, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου, Τήνου, Άνδρου και Μυκόνου κ. Δωροθέου, όπου, μαζί με τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και της κοινωνίας, προσευχήθηκαν για την ειρήνη και την ενότητα του ελληνικού έθνους. Αμέσως μετά, εκπροσωπώντας τη Βουλή, κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο Πεσόντων, τιμώντας τους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της Ελλάδας.

Στη συνέχεια, η κα Μονογυιού παρακολούθησε τη μαθητική παρέλαση στην Ερμούπολη, χαιρετίζοντας τη νεολαία και την παράδοση που διατηρεί ζωντανό το μήνυμα της αντίστασης και της ενότητας. Στο πλαίσιο της ημέρας, δήλωσε:

“Η σημερινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου δεν είναι απλώς μια μέρα μνήμης. Είναι ένας φόρος τιμής στην αντίσταση, την αξιοπρέπεια και την αφοσίωση στον τόπο μας. Το ‘Όχι’ του 1940 δεν ήταν απλώς μία λέξη· ήταν η φλόγα του ελληνικού λαού, που δεν λύγισε απέναντι στον εχθρό. Και εμείς, εδώ στις Κυκλάδες, δώσαμε το δικό μας παράδειγμα θάρρους”.

Η κα Μονογυιού επισήμανε τη διαχρονική αξία των γεγονότων της 28ης Οκτωβρίου, καλώντας τους πολίτες να τιμήσουν την ιστορία και την εθνική ενότητα. Με έμπνευση από την ηρωική στάση των Κυκλαδιτών, η βουλευτής τόνισε τη δέσμευση για έναν καλύτερο μέλλον που σέβεται και εμπνέεται από το παρελθόν.

Χρόνια πολλά στις Κυκλάδες και στην Ελλάδα! Ζήτω η 28η Οκτωβρίου! Ζήτω το ελληνικό έθνος!”.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 16 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*